28.10.10

on the road

Joskus aikoinaan, lasten ollessa pienempiä, totesin (näsä)viisaasti, että meidän perheessä lapset saavavat itse huolehtia harrrastuksiin pääsystään. Vanhemmat ovat kuljetusvapaavyöhyke.

Tänä syksynä huomaan strattaavani auton kolmena iltana viikossa. Miksikö? Siksi, että kaikki lasten harrastuspaikat ovat ympäri kaupunkia joissain lähiöissä, minne bussitkin kulkevat miten sattuu. Sen sijaan meidän lähikoululle tässä keskustassa harrastamaan saapuvat aikuiset, autoillaan lähiöistä. Enkä nyt edes liioittele asiaa ( ...kuin ehkä vähän.)

Eikö se olisi kaikkien edunmukaista, että lasten harrastuspaikat olisivat parhaiden (ja julkisten) liikenneyhteyksien päässä? Se kun helpottaisi elämää.Varsinkin äidin ja isän myös.

Tosin tämä äiti suunnittelee lisäävänsä omaan CV:hen uuden ammatin : taksikuski.

6 comments:

Sateenkaari said...

Ovatko teilla edes harrastusajat inhimilliset.
Suomessa ainakin jaakiekossa (tieto muutaman vuoden takainen) aika pikkunappulatkin olivat hyvinkin varhain aamulla,taikka myöhaan illalla harkoissa.

pikkujutut said...

Sateenkaari, pakko sanoa, että harrastusajat ovat melkeinpä parhaimmat mahdolliset mitä voi olla iltaharrastuksista.Eli ei voi valittaa. Mutta kun on se ainoa aikuinen, tarkoittaa se jatkuvaa valmiina lähtöön-olotilaa ja se on rankinta.

Sateenkaari said...

Tiedan,mita se on.Olin monia vuosia mukana nuorimmaisen urheiluharrastuksissa.Mutta silla erolla,etta ne samalla olivat myös minun omatkin harrastukseni.

pikkujutut said...

Sateenkaari, aivan, eihän tätä hetkeä toisaalta kestä kuin hetken ja kohta ei noita tarvitse (lue: tuskin haluavat) viedä minnekään, liikkuvat itse..Olen iloinen, että lapsilla on liikunnallisia harrastuksia, joten sen voimalla mennään :).

Virpi P. said...

Ainoana kuskaajana olet varmasti välillä aika kovilla. Lapsilleen haluaa antaa kutenkin sitä, mitä he kaipaavat.

Tällä ei voi kehua, mutta meillä ei ole paljon kuljeteltu. Asumme laskettelurinteen vieressä ja melkein kaikki harrastukset ovat onnistuneet tässä lähellä ja bussiyhteys on pelannut hyvin.

Kun kaksi on käynyt päivätyössä, on syöty yhdessä viideltä ja se on ollut pakollinen kotiintuloaika kaikille. Sen jälkeen on saanut lähteä, joka haluaa. -Mies on kyllä kiitettävästi kuskannut minua harrastuksiini;)

pikkujutut said...

Katriina, Jätin kertomatta, että tähän taksikuskin rooliin kuuluu vielä lasten vie/tuo -kuljetus koulusta.Ovat siellä teillä päin.Bussimatkaa pitäisi alkaa nyt harjoitella, ainakin vanhemman kanssa. Mutta kunhan nyt urputin, kyllä tämä menee nyt näin jonkin aikaa.

Kun en tunne kaupunkia tarpeeksi hyvin ja olen villien mielikuvien varassa osan noista lähiöistä kanssa, en vain uskalla laittaa lasta yksin menemään matkaan...