8.4.10

mess


Joskus, vuosia sitten, paperini olivat järjestyksessä. Tiesin, mistä löytyy mitäkin.Suorat pinot, kaikki paikoillaan. Vuosia myöhemmin oli edelleen pinoja.Nyt jo vähän vinksallaan, suurpiirteisissä kasoissa. Edelleen kaikki tarvittavat paperit löytyivät sormia napsauttamalla.

Tänään meillä on vallalla papereiden vallankumous. Kaikki ne kasat mitä meiltä löytyy on sikinsokin. Vailla mitään logiikkaa. Hujan hajan.Enkä ymmärrä missä välissä näin pääsi tapahtumaan.

Se pieni järjestysfriikki minussa, joka haluaa kaiken olevan tiptop, on nyt lyöty kumoon. Kertalaakista lytistetty,viety ilma keuhkoista. Joten jotta aurinko paistaisi taas risukasaan, vinkkejä otetaan vastaan. Millä keinoilla te taltutatte paperikaaoksen? Ja miten ihmeessä te säilötte kaikki ne tärkeät paperit, niin että ne löytyvät hetkessä?

11 comments:

Lissu said...

Minà aloin oikein miettià tuota paperihommaa: Tààllà en tartte muuta kuin auton paperit, ajokortin ja passin. Passin jàljennòs ja nuo ed mainitut on AINA laukussa mukana. Opiskelu- ja tyòtodistukset on tallessa Suomessa. Mutta enhàn minà enàà niità tarttekaan. Kun jàin elàkkeelle, hàvitin vuoren korkuisen kasan kaikenlaisia papereita, enkà niità enàà ole edes kaivannut, saatikka tarvinnut. Teillà on varmaan paljon tàrkeità papereita, onhan teità monta jne... Olen sen verran huithapeli, ettà nuo harvat tàrkeàt paperit ON OLTAVA kàdenulottuvilla, muuten olen pahemmassa kuin pulassa. Keità kahvit! Se on minun neuvoni.

pikkujutut said...

Lissu, passit yms. paperit ovat tallessa ( tai siis nyt on kun ajokortti seikkaili ihan missä sattui, laitoin sen samaan paikkaan juuri äsken.)

Mutta nyt on hukassa lääkärikuitit ja koulumaksut. Rahanarvoista paperia.Ja ne olisi nyt löydyttävä..

Minun CV on myös..jossain. täytyisi saada se käännettyä englanniksi mutta ensin on etsittävä ja löydettävä se...jostain :).

Otin Buranan!

Anonymous said...

Vinkkejä en osaa antaa. Sen olen ihmetyksellä pannut kuitenkin merkille että mun mieheni osaa upeasti säilöä kaikki ikivanhat paperit (ihan tarpeettomatkin) hienosti mappeihin ja tarkkoihin paikkoihin mutta sitten ne uudemmat ja tärkeät...ovat missä satttuu.

itse etsin juuuri nyt yhtä reseptiä...

anumorchy said...

Minulla on keittion poydalla kasa papereita aikajarjastyksessa. Kun se alkaa laota, jarjestan mappeihin. Jotakuinkin toimii.

Mirja said...

Varpusen blogissa oli hyvä idea papereiden säilytykseen, sovelsin heti ja toimii hienosti. Paperit on helppo sujauttaa muovitaskuihin ja niistä on helppo mapittaakin, jos haluaa myöhemmin laittaa mappiin.

http://pikkuvarpunen.blogspot.com/2010/02/toimistohiiri.html

Satu said...

Haa, juuri tuota samaa tuskaa käyn läpi! Minäkin olin ennen järjestyksen perikuva! Nyt olen huuhaa hömelö, kaikki ihan kaaoksessa ja se jos mikä ahistaa. Jotain tarttis keksiä.

outi said...

Tuota noin... Jos saat tähän vastauksen ja homma kirkastuu, niin sovitaanko, että kerrot sitten mullekkin. Täällä ei löydy mitään, mistään.

Sateenkaari said...

En ole keksinyt minakaan keinoa paperikasojen taltuttamiseksi.Sailön kylla aika ajoin muovitaskuihin ja mappeihin,mutta kasat eivat ota loppuakseen.Ensin se on olkkarin yhdella tuolilla,ja jossain vaiheessa se siirtyy pikkuhuoneen sohvalle.Sielta sitten ajan kanssa muovitaskuun ja mappiin.
Mista kummasta sita paperitavaraa kertyykin niin paljon.

Jael said...

Olen aina ollut parempi muitten kuin omieni paperien järjestelemisessä.,Paprua on kamalasti,pitäisi uhrata niille joku päivä..

pikkujutut said...

piilomaja, sanos muuta, meilläkin löytyy täysin tarpeettomia papereita vuodelta x kauniisti säilöttynä.Ihme homma.

Anu, just nyt haluaisin jo ne kasat piiloon kun ovat näkyvillä olohuoneessa. Keittiö voisikin olla ratkaisu :).

Mirja, hyvä idea, tuosta meillä käytössä jo nuo muovitaskut.Vaihtoehtona voisi olla ok, mutta edelleen vie liikaa tilaa.Nyt kun minimalistiksi haluan :).

SAtu, hienoa, etten ole yksin.Tuskan jakaminen tuntuu että puolet huolesta olisi jo pois.Huuhaa hömpelö ovat kyllä todella kauniin kuuloisia sanoja.Ehkä sen varjolla voi vielä olla tavarat levällään.

Outi, kerron, mutta voi olla että saattaa kestää tovin jos toisen..äkkinäistä ongelmanratkaisua ei ole luvassa.

Sateenkaari, en tiedä mistä niitä papereita siunaantuu. Mietin jo sitäkin, että mitens niitä nyt sitten hävittää ettei kukaan vie identiteettiä-uusi ongelma.

Yaelian, niinpä, sama täällä.Onnea urakkaan.

Paevi said...

Sama vaiva täällä.
Sen verran lajittelen, että minulla on keittiössä kaksi lehtikoteloa: toinen miehekkeelle ja toinen lapsille ja mulle.
Miehekkeen kotelo pursuaa (avaamattomia) kirjeitä, omani tyhjennän ehkä kerran, kaksi vuodessa, ja mietin aina että mihin mappiin mikäkin kuului...