1.3.10

childfriendly enviroment


Libanonilaiset rakastavat lapsia. Lapsia pussataan poskille, taputetaan päähään, nipistetään sormilla poskista. Lapset puetaan kauniisti. Lapsia hemmotellaan. Lasten toiveet täytetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Lasten puolesta tehdään koulun projektitöitä, jotta lopputulos olisi siisti. Vastaavasti koululla opettajat tekevät lasten puolesta äitienpäivälahjat, jotta ne vastaavasti kelpaisivat äidille. Vanhemmat myös käyvät tiukkoja keskusteluja opettajien kanssa jopa yhdestä desimaalista todistuksissa. Varakkaammat vanhemmat joissakin kouluissa maksavat koululle rahaa, jotta todistuksen arvosanat paranevat. Pääsy kouluun ei ole aina kiinni pelkästä todistuksesta, oikeaan ja tiettyyn sukuun kuuluminen voi auttaa asiassa paperia enemmän.

Minusta olisi kyllä ihan kiva, jos joku vähän välittäisi myös noista lasten leikkikentistä. Niillä kun harvemmin näkee ketään leikkimässä.

5 comments:

mizyéna said...

Amen!! Olispa meillä edes tuollainen puisto vaan kun koko kaupungissa ei ole puiston puistoa. Just eilen mietin, että jos olisi varaa niin rakentaisin leikkipuiston tänne.

Sateenkaari said...

Taalla myös on tapana nipistaa lapsia poskesta.
On kylla aika ankean naköinen leikkipuisto.
taalla ovat leikkipuistot yleensa aikalailla hyvin hoidettuja(löytyy tietty poikkeksiakin),ja on vaikka minkalaista vempainta.
Viime vuosina on leikkipuistoihin laitetu kuntoilutelineita.On aikuisillakin terveellista tekemista lasten leikkiessa.

Kirjailijatar said...

Oli aika kurjan näköinen leikkipaikka, totta. Mekin huomasimme Istanbulissa, kuinka kovasti turkkilaiset tykkäsivät lapsesta. Kohtelivat kuin jotain kuninkaallista tai pehmolelua. Oli meidän mielestä ihan hassua.

pikkujutut said...

Mizyena, ei kun yhteyttä Unicefiin ja projekti käyntiin :).

Sateenkaari, pääkaupungista löytyy maksullisia leikkipuistoja, yhdessä on vimpaimet Suomesta.
Tuo nipistely on varsin rasittavaa, ainakin jos kysyy meidän lapsilta. Tätä nykyä osaavat jo väistää :).

Kirjailijatar,hassua ja uskomatonta samalla kertaa. Lapselle annetaan kaikki ja sitten niistä laspista kasvaa tietyntyypisiä aikuisia...Pahinta on tuo kun kaikki tehdään lapselle valmiiksi, jopa läksyt.

Ei ole ihme, että meidän juniorit kiertävät kaikki leikkipuistot suomilomalla,on luksusta.

Vilijonkka said...

Toisaalta jos kysytään meidän tytöiltä mikä on leikkipuistoissa tai ulkoleikeissä noin yleisesti ottaen parasta on ehdoton suosikki "geggamoija" eli hiekan, mudan ja veden sekoitus, jota läträtään kurahousut päällä, siihen ei telineitä kaivata. Pariisin puistossa ruotsalaisen koulun opttejat joutuivat useasti sanakopuun ranskalaisten lastenhoitajien ja isoäitien kanssa, joiden mielestä pohjoismaiset lapset näyttivät huonoa esimerkkiä heidän lapsukaisilleen, joiden Burberryn takkeja ja nahkaisia remikenkiä piti varjella... Ruotsalaiset vain nauroivat, ettei paljoa kiinnosta, katsokaa nyt kuinka lapset viihtyvät, kun kerrankin on kunnon geggamoijaa.