23.2.10

six- zero


Alakerran naapuri tuli ilmoittamaan eilen, että meidän putki vuotaa heille. Reippaana naisena suunnistin alakertaan kurkistamaan ja kyllä, tip, tip vesitippoja runsain määrin. Tosin täysin vakuuttunut en ollut siitä, että se tippuva vesi olisi meidän putkesta, lähinnä epäilin heidän omaa lämmin vesivaraajaa. Tarmokkaasti tokaisin, että naapurin täytyy nyt soittaa vuokraisännälle, minä kun en voi päätöksiä tehdä. Naapurin katse oli ...yllättynyt.

Tänä aamuna mietin, uskallanko laittaa pesukonetta päälle ollenkaan vai aiheutuuko vielä pahempi vesivahinko alhaalla. Toisaalta ajattelin, että sittenpähän ainakin löytävät vuotavan putken kohdan yhdellä kertaa.

Tiskit on nyt tiskattu, vaatteet pesty. Joko putkimies on hukkunut tai sitten se vuoto ei tainnut ollakaan meidän putkista, kun kukaan ei ole ovelle tullut. Ehkäpä kyseessä oli yritys saada maksumiestä käynnissä olevalle asunnon remontille. Me kun ystävällisesti kerroimme vanhalle vuokralaiselle, että isohko lasku taitaa olla tulossa ja hänen odotetaan se maksavan. Josko se rahaväylä olikin mennyt yllättäen kiinni.

( Kuvilla ei jälleen ole mitään tekemistä tekstin kanssa. Mutta kaunis basilika kasvaa ja tuuheutuu. Se on onnea.)

5 comments:

Vilijonkka said...

Hyvä sinä! Vaan tyhmähän on se joka maksaa, ei se joka pyytää. Täälläkin tuntuu siltä kuin joku välillä hieman yrittäsi saada ylimääräistä. Mies tosin väittää minun jo muuttuneen turhan ennakkoluuloiseksi.

Jael said...

Inhoittavaa tuollainen.Mutta eihän se teidän ongelma ole vuokralaisina,vaan vuokraisännän.Onhan se aika törkeää naapureiden kannalta yrittää saada teidät maksumiehiksi.

Lissu said...

Kovin on vàlimerellistà tapaa maksattaa jollain muulla... Mutta tuosta basilikasta olen hiemn kateellinen - vielà reilun viikon. Sitten minullakin on monta basilikaa, timjamia, rosmariinia, meiramia... Kukista puhumattakaan. Ihan omalla parvekkeella.

Anonymous said...

Vesivahingosta puheenollen...meidän terassilta/katolta vuotaa vesi olohuoneen katon läpi. Tosi ruma yksi nurkkaus jo. Omistaja ei reagoi vaikka on kuvankin tilanteesta saanut.
Ajattelemme lähinnä että no ei sitten - ja onneksi ei ole oma:-)

pikkujutut said...

Vilijonkka, soittivat vuokraisännälle, joka hankki oman putkimiehen, puolet halvemmalla ja meiltä löytyi pieni reikä, joka nyt paikattu.

Meillä ennakkoluuloisuus menee miehen kanssa aalloissa, vuoron perään ;).

Yaelian, veikkaan että naapurin remonttireiskat käyttivät poraa varsin tehokkaasti, siinä syy kaikelle. Ja kaiken lisäksi eilen käytäväss oli puhki ruostunut putken pala, hmmmm.

Lissu, ei mulla muuta olekaan, kuin tuo basilika...

Violet, otan osaa.Kärsimme samasta vaivasta 1 1/2 vuotta ennenkuin saatiin asia korjattua. Pyyhkeet ja sanokot olivat kovalla kulutuksella mutta eipähän ole meidän asunto.Kohta on onneksi kesä teilläkin ja toivottavasti sataa vähemmän.