1.2.10

he

Tänään hän oli taas siellä, lenkkimatkan varrella. Kiitteli kadunlakaisijaa saamistaan tölkeistä juuri silloin kun heidät ohitin. Palatessani en häntä enää nähnytkään.

Mutta jokaisen maassa makaavan tölkin kohdalla mietin minne sen piilottaisin, jotta hän ne löytäisi ja saisi säkkinsä pian täyteen.

6 comments:

Sateenkaari said...

Taalla meilla myös nain.Ennen naki monia tölkinkeraajia paivittain.Nykyaan on jarjestelmallinen kaupungin katusiivous,ja siina paljon työntekijöita,joten tölkit eivat jaa nain keraajien pussiin.Roskiksista kylla keraavat karryjen kanssa kaiken tallaisen kierratettavan.

mizyéna said...

Täällä myös. Ja muovipullojen kerääjiä kans. Sekä esim. vanhan leivän kerääjiä joiden kantava huuto kuuluu sisälle asti kun taloa ohittavat.

Jael said...

Meilläkin noita on...Ja eilen näin bussista yhden vanhan naisen penkovan jotain roskiksesta ja tuntui pahalta...

_hoya_ said...

Oletpa ihailtavan huomaavainen! Mitä tapahtuisi, jos tarjoaisi aterian/välipalan/kokiksen kyseiselle henkilölle?

pikkujutut said...

Sateenkaari, onkin näiden alueiden yhteneväisyys.Täällä ei ole liiemmin siivoojia, joten on hyväkin, että joku kerää tölkit pois.

Mizyena, kuulostaa mielenkiintoiselta, vanhan leivän kerääjät.

Yaelian, löytyy täältäkin, roskiksista kerääjiä, yleens vanhempia ihmisiä.Mietityttää missä perhe tai suku..

_hoya_, niin mä olenkin niille jotka sen ansaitsevat ;). Tarjottu ruoka voisi olla päivän ainut ateria tai sitten voisi tulla päin näköä.Riippuu avun tarpeesta.

Päivi said...

Viime viikonloppuna näin Inarin Skabmagovissa dokumentin Tampereelle muuttaneesta Sammeli Morottajasta. Hän oli aluksi kerännyt pulloja ja tölkkejä jäätyään työttömäksi, mutta sitten hän alkoi kerätä niitä Inarin kielipesän hyväksi (päiväkoti/kerho, jossa lapset saavat puhua Inarin saamea ja heitä siinä tuetaan). Hän oli tilittänyt melkoisia summia rahaa tukeakseen oman äidinkielensä säilymistä, kaikki raha oli tullut vain noista kerätyistä pulloista...
Ihana dokumentti :)
Ja pisti heti miettimään, että jos vain asuisin Tampereella niin veisin omatkin pullokuittini hänelle :)