10.12.09

paivan yllatys

Kun aikoinaan muutimme tahan asuntoon, vuokraisanta painotti erityisesti, etta ikkunalasimme ovat tavallista paksumpaa materiaalia, jotta ulkoa tuleva melu minimoituisi. Totta se on ollutkin, osa melusta todellakin jaa ulkopuolelle.

Suurin syy lasien paksuudelle oli kuitenkin tuolloin naapurissa rakenteilla ollut koulu, jonka yhteyteen rakennettiin moskeijaa. Juorut kertoivat kuitenkin, ettei moskeija tule olemaan kaytossa koska maapera on saastunut eika sovellu taten pyhan rakennuksen alustaksi.

Niinpa jouduinkin hieraisemaan silmiani toistamiseen eraana aamuna kun nain ne - kaiuttimet. Suunnattuna suoraan taloamme kohden. Viela niista ei ole kuulunut mitaan. Ei pihaustakaan. Toistaiseksi satunnaisina heratyskelloina toimivat edelleen ne nelja tai viisi kaupungin muuta moskeijaa, jotka perajalkeen laulunsa laulavat ennen auringon nousua.

Jos nyt kaiuttimet kuitenkin heraavat eloon, taytyy tehda sama kuin eras perhe. Perheen isa kavi maksamassa 50 dollaria moskeijan vahdille, jotta tama vaihtaisi kaiuttimen paikkaa. Nain tapahtui ja perheen unet on taas turvattu.

6 comments:

mizyéna said...

Minusta on aina niin hauskaa lukea tälläistä katsontakantaa tähän asiaan, kun itse taas nimenomaan haluan herätä siihen vaan en herää vaikka huutaa varmaan kuuden moskeijan kakofoniana täysillä :D

Lissu said...

Vuoristomajalla heràtys on klo 06.30, jolloin kirkon tornista kaikuu ihka tuttu melodia: On neidolla punapaula, kun tanssiin hàn kày... Tosin ilman sanoja, vain katolisilla kirkonkelloilla soitettuna. Toisaalta, en minà enàà niihin herànnyt. Kuuluivat ilmeisesti jo unieni maailmaan normaalina kilkutteluna. Ps. Toivottavasti teillà ollaan paranemaan pàin.

pikkujutut said...

Mizyena, totta puhuen, meita ei herata enaa mikaan-tai ehka sitten tuo lahikajari.Kunhan vahan purnasin jo ennakkoon. :).

Lissu, voisi olla vaihtelua. Taalla eras joikaajista on niin hirvittavan kuuloinen, etta tekisi mieli menna antamaan laulutunteja halle, vaikken mikaan lauluopettaja olekaan.:)

Ehka sitten joskus ensi viikolla nahdaan paranemisvalot..popot jyllaa nyt.

Jael said...

Minä kyllä ihan ymmärrän että haluatte ne kaiuttimet toiseen suuntaan...Kun asuin pohjoisessa alussa heräsin siihen joka aamu todella aikaisin ja oli vaikeaa nukahtaa uudestaan....ja olin erittäin tyytyväinen muuttaessani korkeammalle vuorelle minne ne kaiuttimet eivät kuuluneet....

pikkujutut said...

Yaelian, ainut reika missa ei ole kaiutinta, on sinne teille pain :).Josko siihen siirettaisiin tuo meidan.

Muuten nuo aamukutsut eivat hairitse unta kuin silloin kun on nukkunut huonosti ja jos varsin hyvin tietaa etta saa nukkua viela vaikka kuinka kauan..

anumorchy said...

Huh huh, kaiuttimet nayttavat tehokkailta! Mutta kai siihen tottuu. Muistan kun kerran olimme lomalla Turkissa, olikohan Cappadociassa vaiko Antalyan vanhassa kaupungissa. Koko viikon herasin aamun ensimmaiseen molyyn, joka oli joskus ennen viitta. Viimeisena aamuna herasin seitsemalta, ja tajusin etta olin nukkunut onnellisesti ja hairiintymatta.