2.12.09

kierratysta, vol 2


Pikkumiehemme lempipuuhaa kylvyssa on tehda kemiallisia kokeita. Ainekset puuhiin loytyvat yleensa saippua- ja shampoopulloista. Tosiasia, johon olemme useampana aamuna tormanneet. Pullo, jonka luulimme sisaltavan shampoota, onkin laimennettua liuosta aineesta, joka etaisesti, hyvin etaisesti, muistuttaa shampoota. Erottaa vedesta vain vaahtoamalla runsaasti.

Jareat keinot(kaksi kappaletta muovipusseja) oli otettava kayttoon ja tehtava asialle jotain. Vajaa tunti ja nyt kylpyhuoneessa on hataisesti kyhatty kori, minka sisalla olevat pullot ovat pikkumiehelta kayttokiellossa. Ulkopuolelle jaavat pullot ovat vapaasti kemistin kaytettavissa ja sisalto muokattavissa.

Toistaiseksi menetelma on toiminut ja kaikki ovat tyytyvaisia. Kokeilu itsessaan jaanee kertaluontoiseksi, sen verran haperoa tekoa on takalaiset muovipussit.

4 comments:

Mirja said...

Meidän lapsilla samat harrastukset, lotraus pesualtaalla kuuluu lempipuuhiin ja useampi kerta on käynyt niin, että juuri ostettu nestesaippua onkin yks kaks huvennut kokonaan, nestesaippuaa kun on vielä hankala säilyttää jossain ulottumattomissa. Olenkin siirtynyt palasaippuoihin, ne yleensä säästyvät suuremmalta tuholta.

s a n s k u :) said...

kiva pikku kemisti teilla siella. suosittelen elintarvikevareja ja vetta tyhjiin pulloihin. :)

pikkujutut said...

Mirja, meilla palasaippuakin kokee surutta kovan kohtelun, sita kun pystyy liottamaan jatekemaan sita nestesaippuaa..:)

Sansku, loisto idea, nyt keksin yhden joululahjan. Kiitos tuhannesti.

Vilijonkka said...

Tuttu juttu...

Katselin kateellisena shampoopulloa, kun siinä luki oikein englanniksi millaisille hiuksille se on tarkoitettu! Ei täällä vaan.