29.10.09

talvi

Tuli sitten tanaan. Vesisade, mika talven toi. Hyppasi syksyn yli, kurvasi nurkan takaa ja kasteli kunnolla. Minut, juostessa kotiin arabian tunnilta seka ulkona kuivamassa olleet puolikuivat vaatteet. Niita vaatteita kuivatellaan sisatiloissa nyt muutama paiva.

Samalla viileni ilta +20 asteeseen ja kaivoimme pitkahihaista ylle kauppaan mennessa. Viela ei kuitenkaan kaiveta paksuja peittoja yota varten. Kas, kun ne olisi pitanyt tuulettaa ensin. Ennen sita vesisadetta. Varjotellaan lakanan alla, viela toistaiseksi.

Mutta villasukat on jalkaan laitettava. Lattia on syvajaatynyt paivan aikana. Tekee mieli kavella varpailla. Niin, ja farkutkin oli jalassa ensimmaista kertaa sitten tanne tulon. Ei ahdistanut, eika olleet liian kuumat.Mutta sandaaleilla ja paljailla varpailla parjaa viela vallan hyvin.

Tama talvi jatkuu nyt sitten....saatietojen mukaan ainakin tiistaihin.

5 comments:

Jael said...

Täällä ei vielä ihan niin kylmä;mittarini näytti juuri että 21 astetta mutta tässä ihan hihattomassa vielä istun koneen äärellä...Ja peittokin olisi kai vielä vähän kuuma,ja niinkuin sanoit, pitää ensin tuulettaa. Nyt selvisi,että käyt arabian tunneilla;onkin ihan eri asia oppia kun kieltä puhutaan ympäristössä,niin voi hyvin harjoitella.Itse opiskelin sitä Helsingissä vuosisadan alussa,mutta kun ei tullut käytettyä,unohtui tyystin. Ja muutenkin opittiin enimmäkseen kielioppia....

Mirja said...

Ihana merikuva, voi melkein haistaa suolan tuoksun ja tuntea pärskeet ihollaan.

Tuleeko se talvi vielä tuostakin ankarammaksi :), ei kuulosta kovin pahalta vielä. Eikö siellä päin muuten satanut luntakin joku vuosi sitten, vai muistanko väärin.

mizyéna said...

Mä just tänään tuuletin peitot valmiiksi mutta ei vielä te paksuimmat peitot. Villasukilla käppäilty jo jonkin aikaa. Syksy tuli tänä vuonna meille aikaisin.

pikkujutut said...

Yaelian, sisalla tarkeni eilen ihan t-paidassa, kuten nytkin, lattia kylmeni samantien.

Kolmas kerta kokeilla kielenopiskelua. edellisilla kerroilla toisessa opiskelin puhetta, toisessa kielioppia mutta vasta nyt tuntuu etta homma toimii.Opettaja on loistava.

Mirja, kiitos. Kylla se tasta viela kylmenee ja sataa kunnolla.Yleensa ei onneksi montaa paivaa putkeen, toivotaan ettei nytkaan. Pari vuotta sitten satoi lunta taalla meillakin.Maa oli valkoisena n. 10 min.

pikkujutut said...

Mizyena, meilla kesa kesti ja kesti. Toivottavasti saadaan viela ne + 20 aurinkoiset paivat, jolloin ei ole liian kylma eika kuuma.

Vetta sataa, joten tuulettaminen ei onnistu tanaankaan...pyjamia paalle ja lamppareita tarvittaessa.