11.10.09

maailmalle kannettua


Kavelysauvat (tietysti unikkokuviolla kun kerran halvimmat oli), lasten autoistuin, vaatteet ja kengat koko perheelle, saksien ja veitsenteroittimet, juustohoyla, wc-pytyn istuin lapsille, pyorankumin paikkaussetti, antibioottikuuri, rokotteita, laakkeita, piilarinesteita, tiskirattirullat (wettex), voipaperia, kuivahiivaa, mausteita, perunajauhoja, askartelutarvikkeita (paperia, nappeja, helmia), villa- ja puuvillalankaa, puikkoja ja koukkuja, Auran sinappia, ruokaa ylipaataan, hammasharjoja ja -tahnaa, deodoranttia, kynsilakkaa, elokuvaprojektori ja ehka paras pussilettutaikina.
*
Mizyena haastoi kertomaan hulluimman asian minka olen maailmalle mukanani raahannut. Yhta en keksinyt, joten ylla lista parhaista. Haastetta saa jatkaa jokainen. Ulkosuomalaiset voivat vasata oman listansa ja sisasuomalaiset voivat listaansa kerata hulluimmat matkamuistonsa. Siina listalla itsellani olisi muutama kilo kivia ja simpukoita.

PS: Paras ja samalla hulluin tanne tuotu tavara lienee kuitenkin miehen tyokaverin raahaama saunan kiuas.... kasimatkatavarana.

PS: Listaan voisi lisata myos kohdan edestakaisin kannetut. Meilla ne olisivat rullaluistimet, pyorailykyparat, kirjat ja kasa erilaisia latureita ja johtoja.

7 comments:

Jael said...

Ohoh, olipa pitkä lista! Eikö teiltäpäin saa lainkaan kuivahiivaa`?
Nykyään täällä on melkein kaikkea,joten aika vähän tulee raahattua mukaan Suomesta,mutta mulle ruisleipä ja mätitahna ovat must.

mizyéna said...

Listasi tuli mieleen juustohöylä ja hammasharjat sekä tahnat. Ne meilläkn on suomesta. Höyliä ei täällä ole mutta toisaalta paikallista juustoa on hankala höylätä eli tulee veitsellä leikattua. Hampaanhoitovälineitä kyllä löytyy mutta lastenharjat on suomessa parempia ja käytetään vihreää xylitoltahnaa mitä ei täältä tietty saa :D

Niin ja jokaiselle ostetaan vuosittain edes yhdet tosi hyvät, laadukkaat ja tukevat koulukengät. Muuten ostetaan paikallisia halpiksia.

..ja jäin miettimään oliko ne meidän tiskirätit sittenkin wettexejä eikä viledaa??.. ne kun on loppu eikä sukulaiset tuoneet uusia.

pikkujutut said...

Yaelian, kylla on kuivahiivaa, eri merkkeja mutta se on rakeisempaa kuin suomalainen.Ei voi heittaa jauhojen joukkoon vaan pitaisi jotenkin liuottaa ensin. Laiskana en ole saanut selvitettya miten paljon sita tarvitsisi mihinkin.Suomalaiset mitat ei oikein toimi.

Me ei muuten ruisleipaa kanneta, hoksasin sen juuri.

Taalla liikkuu jarkyttavat maarat feikkituotteita, joten joissakin asioissa luotan suomalaisesta kaupoista ostettuun tavaraan.

Mizyena, pari juustoa onnistuu juustohoylalla leikaten muuten menee sotkemisesksi.Hammasharjat ja tahnat ovat must. Muuten ei tule puhdasta.

Olen varsin tarkka kenkien suhteen, joten paikallisia klopoja emme jalkoihin laita...sitten niita raahataan kassit painaen..tosin joskus loytaa paakaupungista normikenkia, niita saatetaan ostaa.

Wettex=Vileda, sama asia :).

violet said...

Tää oli hauska, jollain tapaa myös hiukan surkuhupaisa, toinen ulkosuomalainen täällä nyökkäili ymmärtäväisesti;-)

Toi saunankiuas reväytti hyvät naurut!

Jaa, mitähän itse kannan...no lähinnä kirjoja ja filmejä.
Muistan että kun muutin -97 Ranskaan niin en muka mistään löytänyt semmosta pesusientä, vamppua, mitä ne on..Siis itselleni pesuvälineeksi. Toinen puoli karhea, kylläs tiedät..
Semmosia pyysin sitten äitiä lähettämään - ja kohta huomasin että saahan niitä kaikkialta.

pikkujutut said...

Violet, surkuhupaisaa se tavallaan onkin.

Joskus( siis aina pakatessa) tuntuu turhauttavalta raahata kamaa hirveasti mutta kun ei voi luottaa siihen etta saa aitoa kamaa tai ylipaataan saa jotain taalta niin sen varjolla jaksaa. Uusia aikoja odotellessa :).Taitaa tapahtua monta ihmetta ennen sita...

Vilijonkka said...

Joo, noi edestakaisin kannetut ovat ihan oma listansa. Viime kesänä kannoin ensin Suomeen mahdollista, muttei toteutunutta kärpäslätkänäyttelyä varten, 100 kappaleen kokoelmani, ja sitten taas takasin Kiinaan. Ei siinä ollut mitään järkeä.

pikkujutut said...

Vilijonkka, nyt vedit kylla pohjat noilla karpaslatkillasi ;).