24.8.09

rationaalista


Katsoin tämän ja tämän.
Samaan aikaan luin Helena Rannasta kertovaa kirjaa.

Kaikissa oli jotain samaa. Sitä sellaista ahdistusta, joka häilyy siellä jossain. Tunkeutuu pinnan alle, jota ei aina edes tunnnista. Joihinkin se vaikuttaa vahvemmin ja vie mennessään. Toiset selviävät paremmin. Helena Rannalla oli omat keinonsa sen torjumiseen. Mielestäni järkevät ja myöskin ainoat mahdolliset, jotta hän voi työtään tehdä. Toimenkuvani tuolla maailmalla ei ole yhtä merkittävä ammatillisesti ( kun sitä ammattia ei ole) kuin Rannan mutta huomaan omaavani aika samanlaisen ajattelun. Rationaalisuus on ainoa tehokas tapa toimia, sanoo Ranta. Siitää syystä tai sen ansiosta listoja tehdään täälläkin taas kiireellä mutta ajatuksella tulevaa vuotta varten.
*
Kirjan alla näkyvä vaatekappale on ehkä tämän kesän paras, järkevä (ja melkeinpä ainut) vaateostos. Sisko sanoi, et kai vain ole ostanut...onko tuo... Johon sanoin vain että joo, on se....huokaisten. Serkku sanoi, ihanaa,vihdoinkin väriä...Olin kenties näyttäytynyt liian mustissa koko kesän ajan. Väriä en elämääni kaivannutkaan ennenkuin tuon näin. Järkevää tai ei, on se vaan niin ihana.

2 comments:

Lissu said...

Kunnioitan kaikkia ihmisiä, jotka tekevät Rannan kaltaista työtä. Ja yleisimminkin kaikkia vaikeissa ja vaarallisissa olosuhteissa toimivia.

Kaunis on pusero. Väriä elämään.

Täällä odottaa äidinkielen kirjoja mukaan pakattaviksi. Laitapa listalle.

pikkujutut said...

Lissu, kunnioita ihan silleen harkiten. Siihenkin porukkaan kun mahtuu kaikenlaista kulkijaa.:)

Kiitän suuresti jo nyt,listalla on.Tullaanko hakemaan vai tuletko meille kylään ?