31.8.09

miksi

Eilen illalla, marketin pihassa, joku dootti päätti kokeilla avaimensa terävyyttä autoomme.Terävä oli avain (tai mikä lie), maalia irtosi peltiin saakka ja ovessa on mukava jälki.

Kun ei tuo lappua tekosistaan jättänyt, jäin miettimään kukahan mahtoi tempun tehdä. Oliko teon tekijänä ne kaksi naista, jotka happamasti tupakka suussa meitä katsoivat kun parkkeerasin. Vai kenties yksi tai kaikki kaupan seinustalla notkuneista mopopojista. Vai joku ihan muu.

Sinällään tälläisiin vahingontekoihin on jo tottunut. Israelissa vastavanlaisilla tyypeillä oli tapana vetää viivat tiettyjen autojen kylkiin,mielellään molemmin puolin. Libanonissa taasen on tapana tehdä lommoja oikein urakalla naapurin autoon.

Yhteistä näille tapauksille on se, että kohde jää miettimään kysymystä miksi.

10 comments:

Lissu said...

Törttöjä on joka kulttuurissa. Merkkaavatkohan jotain sellaista, mistä itse vain haaveilevat?

Elena said...

Saman kohtelun sain edelliseen autooni. Turhautuneet nuoret taisivat olla asialla. Ne samat, joilla ei ole haaveita eika tulevaisuuden suunnitelmia. Paras torjuntakeino on vanha ja rama auto, jonka lommot ja merkkaukset eivat harmita niin paljon kuin uuden ja kiiltavan.

anumorchy said...

Juu, kylla niita on taalla edelleen. Ikavaa etta tapa on levinnyt Suomeenkin.

mizyéna said...

Voi miten raivostuttavaa!!

Jael said...

Kurjaa kun tuollaista tehdään eikä edes mietitä miksi....

pikkujutut said...

Lissu, näyttää olevan, täydellisiä törppöja, kaikkialla.En tiedä mistä haaveilevat vaiko surevat jotain..

Elena, ajattelinkin virittää uudelleen haaveeni kuplavolkkarista mutta se saattaisi joutua samaan kohteluun..

Anumorchy, hetken aikaa mietin siinä parkkipaikalla, että missä olen :). Ja sama kävi mielessä, kuka tämänkin tavan on Suomeen tuonot vai onko se ollut aina.

Mizyena, verenpaine ja raivo menivät sadasosa sekunnissa raivon puolelle, sitten tuli kiukku ja sitten tajusin että juuri tätähän se tekijä toivoi...uskoisin.

Yaelian, kyllä ne taitaa tietää miksi,mutta tuskin edes itselleen tunnustavat tai jos sen tekevät,niin huonosti on asiat.

HeidiHelmiina said...

Olen tosi harmissani puolestasi tai lähes raivoissani, koska olen muutenkin vähän huonolla tuulella. Pitäisi nukkua, mutta ei onnistu. Törppöjä kaikkialla.

pikkujutut said...

Heidi-Helmiina, kiitos tuesta :). Näiden takia ei kanata raivostua, näin jälkiviisaana sen nyt voin todeta. Lepoa ja rauhaa sinulle, muodossa missä hyvänsä.

s a n s k u :) said...

siksi koska tassa maailmassa on aivottomia ihmisia joilla ei ole parempaa tekemista. arsyttavaa tallainen.

Virpi P. said...

Kelju juttu! Meille kävi samalla tavalla vuosia sitten omalla parkkipaikallamme, kun ostimme ensimmäisen ihka uuden automme. Kuukauden kuluttua oli metrin mittainen viiva mustassa kyljessä ja pelti painunut hiukan sisään. Ei se nyt NIIN hieno auto ollut.