9.5.09

haramaki



Elenan blogissa nain nama ensimmaisen kerran. Kun kerran oli vaatekaapin siivous meneillaan, paatin hyodyntaa omaa tarjontaa. Lyhyeksi jaaneita tai muuten vain kayttamattomia paitoja. Niks naks saksilla ja kaanteen ompelu. Nyt minulla on omat haramaet. Nain jatkoaikaa saivat muutamat topit, jotka olivat itsestaan kutistuneet.

Voi pitaa paidan paalla tai alla, oman mielen mukaaan. Nayttavat mielestani paremmalta paidan paalla, mutta talla kertaa ompelukone vei eravoiton tekemalla sotkuista jalkea. Jahka keksin ratkaisun milla ommel on suoraa ja tasaista, ompelen ne sitten uudelleen. Toistaiseksi vain lahetan raivokkaita silmayksia ompelukoneeseen pain. Mokomakin vekotus.

10 comments:

Malla said...

Ovatpa kivoja! Tykkään varsin paljon tuosta vihreästä ruutukankaasta.

Taidanpa minäkin antaa muutamille vaatteille jatkoaikaa samalla tekniikalla.

Elena said...

Kiva kun idea kelpasi. Naita on mullakin jo vino pino. Talla hetkella paalla musta-siniraitaisen maripaidan helmasta tehty. Tuntuu ja nayttaa ihan mukavalta.

Jael said...

Kiva ja kivannäköinen idea!

pikkujutut said...

Malla, tama on ehka yksi parhaimmista ideoita tana vuonna. Yksivariseen vaatteeseen saa heti eloa. Toteuta ihmeessa.

Elena,kiitos vinkista.Tuskin maltan odottaa talvea ja naiden kayttoa oikein kunnolla. Pienoinen pino ilmestyi itsellekin, joten voi vaihdella tyylia.

Yaelian, ideana helpommasta paasta toteuttaa.onnistuu tallaiselta tumpelolta edes joten kuten ompelukoneella.

Paevi said...

Loistava idea, kavin tsekkaamassa myos Elenan blogin ja sielta kaikki haramaki-linkit.
Minustakin tuo sinivihrea kangas on kaunis

s a n s k u :) said...

Taman vinkin tarvitsinkin. Multa kutistuu aina paidat.

Mokomakin vekotus. :D

Hyvaa aitienpaivaa huomenna.

pikkujutut said...

Paevi, Elenalla oli todella hyvat linkit. Sinivihreakangas oli himpun verran liikaa silmalle kokonaisena paitana mutta piristava nain palana :)

Sansku, nyt sitten vain ompelemaan. ehkapa sinulla toimii yhteys ompelukoneen kanssa paremmin :). Mutta hah, naytin omalleni, kuka on pomo.Siitas sai. Itseasiassa ompeleminen koneella on yksi pahimmista verenpainetta nostavista asioita. Joko kone on liian hidas tai mina nopea :).

Vilijonkka said...

Monet kankaat ovat tosiaan "liikaa silmälle" kokonaisina vaatekappaleina, mutta pikanttina lisänä yksivärisen rinnalla toimivat. Täytyykin katsoa omaa kangasvarastoa ja vaatepinoja sillä silmällä, mitäs keksisi.

violet said...

kiitos tästä.
Huutia minunkin kutistuneille kappaleilleni.

pikkujutut said...

Vilijonkka,innostun aina jostain kuviollisesta vain todetakseni jonkin ajan paasta ettei se olekaan minun juttu. Talla tavoin pienena lisana toimii parhaiten. Onnea varastojen tutkimiseen.

Violet, jatkoin vain idean kierrattamista. Elenan blogista loytyy lisaa linkkeja.Suosittelen. Ja eikun sakset kateen.