1.4.09

coffee morning




Lukukausien aikana joka viikko sama paikka, sama aika. Kymmenkunta naista ympari maapallon. Yhteista se, etta kaikki taalla miehen tyon vuoksi, kotirouvina. Kaikilla muulla tavoin erittain heterogeeninen ryhma.

Taman paivan puheenaiheena olivat etelanaapurin uusi hallitus, taman maan lahestyvat vaalit, muutama muu tassa maassa tapahtunut juttu, vaalitarkkailu, lahestyva kevatloma, kesan matkasuunnitelmat, lippujen hinnat, paikallinen koulu vai kansainvalinen koulu, arviointi koulussa, lastemme eraanlainen valiinputoaminen suhteessa paikallisiin lapsiin, uusi paivahoitopaikka pienemmille, paivan ruoka ja ruoan laittamisen vaikeus, toisinaan, uuden kerrostalon rakentamisen aloitus, paikallinen vuokrataso ja huonot vuokraisannat ja viela jotain muutakin.

Ja mika parasta, jokaisella joka viikko samanlainen kahvi.

14 comments:

mizyéna said...

Ihanaa! Oispa täälläkin. Vai onko mutten kuuluu piiriin :D

Lissu said...

Todella upea tapa 'kyläillä' kahvin ääressä. Puheenaiheistanne olisi mukava kuulla enemmän. Toisaalta olen kokenut tämän blogailun olevan eräänlaista 'kyläilyä'. Kiitos vain kaikille tavatuille. Lissu

Virpi P. said...

Ai miten herkulliset aamukahvit! Käy ihan kateeksi tuollainen naisporukka, joka kokoontuu säännöllisesti yhdessä. Tuntuu että kaikki ihmiset hajoavat täällä kauas toisistaan, ystävät muuttavat muualle eikä ole sitä kokoavaa juttua.

pikkujutut said...

Mizyena, ei kun kylille kuulostelemaan onko siella jotain :).

Lissu, tama on perinne joka on jatkunut vuosia, toisessa maassa aloitettu, mukana tuotu ja edelleen perinteita kunnioittaen samana paivana kokoonnutaan. Mistas aiheesta haluaisit kuulla ensin ?

Katriina,ei tasta kannata kateelliseksi tulla, erittain erilaisia olemme, joten sydanystavyyksia ei ole syntynyt. Yhteisia kokemuksia kylla ja ehka niiden kautta jotain yhteenkuuluvuutta mutta pienesti. Paljon pintaliitoa.

Lissu said...

Kaikki koulutukseen liittyvä kiinnostaa edelleen ja sitten ruoka. Mitä tuo ruoan laittamisen vaikeus pitää sisällään? Miten koet(te) alueen turvallisuuden? Oikeastaan olen ihan kysymysmerkkinä. Lissu

Jael said...

Kiva tuollainen expattien kahvihetki! Ja namin näköinen muffini.

violet said...

Mulla oli aika jolloin oikein janosin tuollaista mahdollisuutta ja osallistuinkin. Se aika meni> Nyt ei tee pätkän vertaa mieli mennä mihinkään vastaavaan mukaan.
Jotakin on tapahtunut.

pikkujutut said...

Lissu, lupaan jossain valissa paneutua noihin asioihin, esilla ne ovat jokatapauksessa tassa oikeassa elamassa.

Yaelian, kaffihetki tuo viikkoon saannollisyytta.

Violet, ymmarran,sama on tapahtunut taallakin. Voin hyvin olla poissakin, eika tunnu missaan.

_hoya_ said...

Minäkin haluan tietää teidän turvallisuudesta ja naapuristanne. Jotain taustatyötä olenkin jo tehnyt, mutta Libanonin näkökulma olisi mielenkiintoinen.

Hyvää kannattaa odottaa :-)

mamãe said...

Mullekin kelpaisi tollainen kahvihetki (ja muffinssi!). Lähimmät suomalaiset on kyllä tosi kaukana, muista expateista tiedän, että meidän kylällä on yksi meksikolaisnainen ja yksi hollantilaismies. Ei kun niitten kanssa kahvittelemaan :)

pikkujutut said...

_hoya_, kummasta naapurista ?:)

Mamae, ei taallakaan noita suomalaisia juuri nay :) siinahan sulla on jo porukka kasassa,kaffille siis.

_hoya_ said...

Etelän naapuri :-D
En mä sitä itäistä tunne yhtään... ei taida olla miellyttävä sekään (?).

pikkujutut said...

_hoya_, miellyttavyys riippuu siita milla silmin katsoo :). Jep, pistan muistiin.Mutta nakokulma voi olla siten ihan ikioma :).

Anonymous said...

Hienoa! Omaa näkökulmaahan me kaikki tuomme esiin. Eteläinen naapurinne herättää ihastusta, vihastusta tai hämmennystä eri ihmisissä. Aihe on mielenkiintoinen ja se koskettaa yllättävän monia ihmisiä alueen ulkopuolelta...

_hoya_