22.4.09

***


Viela kuvia paakaupungista. Ylemmassa kuvassa tien keskella oleva muistomerkki kertoo paikan, missa vuonna 2005 murhattiin entinen paaministeri ja lukuisa joukko muita ihmisia. Samassa kuvassa nakyy taustalla sisallissodassa luotien ja rakettien reijittama vanha Intercontinental hotelli. Sen edessa on saman ketjun uusi hotelli.
*
Tanaan olisi ollut turvallisuusharjoitus, jonka jatin suosiolla valiin. Naina vuosina olen pariin osallistunut, joten eikohan tieto ole jo paassa. Toisaalta olisin kylla voinut menna kysymaan miksikohan evakuointireppuun tulisi pakata makuupussi ja ilmapatja. Mitaan jarjellista selitysta en niille ole viela keksinyt.

4 comments:

Lissu said...

Mielenkiintoisia kuvia ja tietoja pääkaupungistanne. Makuupussi ja ilmapatja, jos teidät evakuoidaan TALVELLA Suomeen tai vaikkapa Italiaan. On jotain alla ja päällä. Toivottavasti ei semmoista tilannetta tule. Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä. Hyvä varautua. Lissu

Elena said...

Katastrofitilanteissa, joita seuraa kansalaisten evakuointi, on tarkeaa, etta jokainen pystyisi hoitamaan omat perustarpeensa mahdollisimman autonomisesti. Silloin kaikki mahdollinen avustus menee nopeammin loukkaantuneille ja muille erityista huomiota tarvitseville (lue: vanhukset, orvot lapset jne.) Perustarpeisiin kuuluu veden, ruuan, kunnollisten kenkien, taskulampun jne. lisaksi nukkumiseen tarkoitetut patja ja makuupussi. Tassa useampia maanjaristyksen jalkeisia tilanteita seuranneena tuntuu siis ihan jarkevalta: mukavampi patjalla on nukkua kuin paljaalla maalla tai sementtilattialla ja yolla siella ainakin tarvella on varmaan ihan tarpeeksi viileaa.

Toivottavasti niille ei tule - koskaan, ikina, ei milloinkaan -kayttoa!

Jael said...

Kiva nähdä kuvia naapurimaan pääkaupungista.Täällä on joku suuri turvallisuusharjoitus kesäkuussa. Toivottavasti niille teidän makuupusseille ja ilmapatjoille ei tule käyttöä.Ja sama täällä.....

pikkujutut said...

Lissu, semmoinen tilanne on tullut jo kerran mutta toivotaan ettei tule lisaa.

Elena,listasta olikin otettu pois ilmapatja eli sangyt naemma loytyykin :). Naissa harjoituksissa keskitytaan pikaiseen maastapoistumisharjoitteluun.

Yaelian, luinkin harjoituksesta internetista.Toivotaan todella ettei tarvitse mitaan kayttaa.Siella ollessa meilla oli muuten listassa myos kaasunaamarit.