24.3.09

viruksia


Tana talvena olemme ollet kipeimpia kuin koskaan. Tosin taitaa olla niin, etta joka vuosi olemme jonkin taudin sairastaneet. Mies sai jopa aikoinaan lavantaudinkin. Paikallisten ja joidenkin muidenkin mukaan kaikki taalla nykyaan riehuvat virukset ja bakteerit ovat seurausta kesalla -06 tanne ammutuista raketeista tai pommeista.

Jokainen voi uskoa mihin haluaa. Oman teoriani mukaan suurempi syy jatkuviin viruksiin ja bakteereihin loytyy lahempaa. Yksi naista syista nakyy parvekkeelta. Kaatopaikka, jossa jatteita ei siis lajitella, palaa yha vain edelleen 24/7 ja toinen kaatopaikka on ja pysyy meressa kiinni. Vesiputket valuttavat paastovedet suoraan mereen. Lisaksi tapana on lahettaa sairaat lapset kouluun,toiset laakepullon kera. Kadut ja kadun varret ovat roskia tulvillaan. Kasihygieniasta voisi pitaa oman bloggauksensa, samoin persoonahygieniasta. Niin, ja siivoustyylista. Mikaan naista ei ainakaan auta vahentamaan viruksia tai bakteereita.

Ugh. Olen puhunut.( Eika ollut muuten ensimmainen kerta tasta aiheesta.)

Nyt menen paivaunille pikkumiehen viereen. Josko maailma nayttaisi herattya erilaiselta.

8 comments:

Lissu said...

Täälläkin (Keuruulla) kierrätys alkoi kymmenisen vuotta sitten hienosti. Tänään olisin tuttuun paikkaan keskustassa vienyt muutaman käytetyn patterin. Molemmat kierrätyslokerikot oli laudoitettu siltä osin umpeen. Toisen kohdalla ei ollut mitään ohjeita ja toisen kohdalla pyydettiin patterit viemään niitä myyviin kauppoihin tai kunnan ongelmakierrätyskeskukseen, joka on huitsin nevadassa. Kuinkahan moni viitsii enää raahata pattereita mihinkään, vaan pistää ne muiden roskien joukkoon? Mitenkähän minä asian ratkaisen? Patterit ovat vielä ulkotakin taskussa. Tämä on pieni pulma sinun pulmaasi verrattuna. Välimeren uskotaan olevan niin iso, että sinne mahtuu! Ovatko ihmiset sinisilmäisiä, välinpitämättömiä, puuttuuko tietoa vai mitä? Lissu

Elena said...

Kuulostaa todella ikavalta, etta vaikutukset voivat johtua bakteriologisen sodan jalkimainigeista. Huonoon suuntaan on ihmiskunta menossa. Tuntee itsensa niiiin pieneksi ja avuttomaksi.

Paevi said...

Kaatopaikat lähialueilla eivät varmaankaan edistä terveyttä...
oletko harkinnut/käyttänyt maitohappobakteereja? Minä olen käyttänyt niitä enemmän tai vähemmän saannollisesti ensimmäisen lapsen syntymästä lahtien, ostan aina Suomessa käydessäni. Tyttö tykkää juoda aamiaisensa kanssa Danonen Actimel maitohappojuomaa (on tosi huono juomaan yhtään mitään niin hyvä että nuo edes maistuvat!)
Tämän talven saldo tähän mennessä on se että molemmat lapset olivat kerran kipeinä, yhden päivän kuume. Mieheke ja minä olemme olleet suurin piirtein täysin terveitä. Edes mitään pahempia nuhatauteja ei ole ollut.

kop kop kop, koputetaanpa puuta

pikkujutut said...

Lissu, huomasin kesalla saman, etta tuttu kierratyspaikka ei ollutkaan siella missa piti.Jaivat odottamaan ensi kesaa.

Beirutissa ei meressa voi edes uida kun se on niin saastunutta. Ihmiset eivat tieda, valita, halua tehda mitaan. Valinpitamattomyys on vallan jarkyttavaa katsella.

Elena, kun ei ole tilastoja, on vaikeaa sanoa mika johtuu mistakin.On vaikeaa uskoa, etta taman talven flunssat olisivat peraisin kolmen vuoden takaisista tapahtumista.Toivon ainakin niin.

Paevi, maitohappoja ollaan kaytetty kuuriluontoisesti.Tana talvena ei olla taidettu syoda.Taytyykin muistaa asia kesalla Suomessa ja ostaa varastoon, josko ne olisivat laake kaikkeen.

Jael said...

En kyllä lainkaan ihmettele noita sairastumisia, jos kaatopaikat ovat tuollaisia ja veteen menee pöpöjä ,jotka sitten päätyy sinne minne ei pitäisi.Juuri tänään olin entisessä kaatopaikassa, joka nykyään on vuori,ja saimme tosi kiinnostavan selityksen jätteiden kulusta.Vähän erilaista kuin teilläpäin...Toivottavasti pöpöt pysyy poissa!

pikkujutut said...

Yaelian, taalla ei paase kuuluville luonnonsuojelijoiden yms. aani tai aanet. On aivan kasittamatonta miten sita taalla olevaa kaatopaikkavuorta ei saada pois siita meren vieresta. Sita on puuhattu pois jo vuosia ja mitaan ei tapahdu.

On tunne etta tama maa hukkuu kohta jatteisiinsa tai otsoniaukko tuossa ylapuolella suurenee.

mizyéna said...

Voi hurja noita jätteitä noin lähellä ja voi kurja, että olette paljon sairastelleet.

pikkujutut said...

mizyena, nuo kaatopaikat ovat onneksi meita hieman kauempana.Itseasiassa kaatopaikan vieressa on iso pakolaisleiri ja savut menevat yleensa leirin paalle.Ei hyva.