5.3.09

raisa raakku ja kaisa kaakku

Sain ylimaaraisen paivan kaytettavaksi. Luksusta. Aani raakkyen ilmoitin aamulla koululla ettei tasta opesta aanta lahde. Samalla paljastui etteivat nuo minua olisi kaivanneetkaan. Yksi ryhma on vierailulla elaintarhassa, toinen soppaa keittamassa ja kolmas tutustumassa laakarin ja kauppiaan ammatteihin.

Kaasupullotkin sain taytettya kaasulaitoksella, kaupasta uunituoreita patonkeja ja kaiken huipuksi synttarisankarimme saa leipomosta kakun viikonloppuna oleviin juhliinsa. Tuntui varmemmalta tehda tilaus kuin leipoa itse. Taman viikon karmoilla tulos olisi itsetehtyna ollut varmaankin grande katastrofi. Vaatimuksetkin olivat kovat, Indiana Jones olisi kakkuun pitanyt upottaa, tavalla tai toisella. Yllatys lienee melkoinen kun Tom ja Jerry ilmestyvat laatikosta.

9 comments:

mizyéna said...

Pikaista paranemista sullekkin!

Pitääkö siellä käydä kaasulaitoksella täyttää kaasupullot aina? Täällä uusia pulloja voi ostaa joka nurkan lähikaupoista..

Tuosta edellisen postauksen jogurteista jäin myös ihmettelemään, että mistä niiden saannin vaikeus johtuu?

Jael said...

Toivottavasti ääni pian palautuu..

Tuo kaasupullojen täyttäminen jäi mulle vähän mysteeriseksi, siis pitääkö ne kaasupullot raahata sinne kauppaan täytettäviksi? Sorry tyhmä kysymykseni...

Jael said...

Laitan tuon jugurttiohjeen tänne kun en tiedä miten hyvin pääset surffailemaan:

Ingredients
5 cups Low-fat, whole, or skim milk

1/4 cup Plain yogurt with active cultures (siis jotain biojugurttia)
Preparation
. In a heavy-bottomed 4-quart saucepan, heat milk, stirring frequently, over medium heat to 185°. Remove from heat and let cool to 110°.


2. Place yogurt in a medium bowl. Using a whisk, gradually stir in cooled milk, about 1/2 cup at a time, stirring until smooth between additions. Cover bowl with plastic wrap, poking two or three holes for ventilation. Transfer to a warm place (about 90°) until milk begins to thicken around edges and yogurt is set, about 5 hours.


3. Place bowl in refrigerator until completely chilled. Reserve at least 1/4 cup of this yogurt to begin next batch. Refrigerate up to 2 weeks in an airtight container

mizyéna said...

Meillä ainakin ne keiden talossa ei ole kaupunkikaasuja vedetty joutuvat hakemaan kärryillä tai autoilla lisää kaasua pulloihin.

pikkujutut said...

Mizyena, longlife jogurtteja loytyy seka labania jota taalla kayttavat jogurttina. Maku on labanissa erikoinen eika sen kanssa ole sinuiksi tultu. suomalaiseen makuun jogurtteja, joissa paivaykset normaaleja, ei yli vuoden :), saa vain paakaupungista.

Kaasupulloja voi ostaa taallakin melkein joka nurkassa mutta pullot ovat vajaaampia, ovat jotain 7 kun myyvat niita 10 kiloisina. Kaasulaitokselta lataavat tayteen 12,5 k ja suhteessa hinta on halvempi vaikka autolla hurauttaa sinne.Kestavat nain myos pidempaan.

Yaelian, kaasupulloja voi ostaa, mutta hinta on kovempi ja meilla jo nelja kierrossa, joten yhtaan enempaa en halua nurkkiin pyorimaan. Yleensa pullot vaihdetaan jos kulmakauppaan ne vie.

Kiitos reseptista.Tuota biojogurttia tarvitsee nyt saalistaa tai sitten kokeilla noilla mita nyt saatiin saalistettua, voisi hyvin kokeilla.Ohje ei kuulosta liian vaikealta. Kiitos kovasti vaivannaostasi!

pikkujutut said...

mizyena, taalla moista ylellisyytta kuin kaupunkikaasua ei ole olemassakaan. Homma hoituu pulloilla. Etelanaapurissa meilla oli putket seinassa ja homma oli helppoa.Maksoi vain laskun :).

mizyéna said...

Mielenkiintoista. Täällä yleisesti on kaupunkikaasu paitsi tosi vanhoilla asuinalueilla tai ihan uusilla missä ei ole vielä muutaman talon takia vedetty.

En ole ikinä edes kuullut longlife jogurteista. Täältä löytyy niin älyttömästi jogurtteja ettei ikinä edes suomesta ja ovat niin hyviä, että suomen vieraatkin kantavat niitä aina suomeen asti :D Sanonkin aina, että paljon täältäkin kaikkea puuttuu mutta ei jogurtteja ja KEKSEJÄ. Niitä on hyllyriveittäin ja merkeittäin lattiasta kattoon :)

Toi on kyllä ihan totta, että täälläkään ei aina kuulemma kaasupullo olekan ihan niin täysi kuin pitäisi mutta en tiedä onko mahdollista käydä täyttämässä kaasulaitoksella.

Merja said...

No kyllä minusta Tom ja Jerry kuulostaa paremmalta kuin Indiana Jones, vaikken tiedä lohduttaako se poikaa..

Toivottavasti ääni palautuu pian.

violet said...

On se seinästä tuleva kaasu vaan ylellisyys. Nyt sen taas muistaa.