13.3.09

herrojen herkkua


Lasten ja minun ehdoton lempijogurtti on maustamaton jogurtti, johon itse lisataan sekaan niin myslit kuin hedelmat. Suomessa herkutellaan marjojen kera. Tama herkku on taalla valilla kiven alla ja erittain arvokasta (Danonen neljan purkin paketti hieman yli10 dollaria, koska on tuontitavaraa). Heti peraan on lisattava, etta kylla taalta saa maustamatonta paikallista jogurttia ja halvalla. Mutta. Koostumukseltaan jogurttia nayttaa silta, etta siihen on lisatty reilusti maitoa ja hajusta seka mausta paatellen kierratetty viela savustuskaapin kautta. Ei uppoa aidin suuhun, joten pysyy kaupassa.

Maustettuja jogurtteja loytyy myos ja hinnat ovat suhteellisen halpoja. Niita voi syoda silloin kun iskee jogurtin nalka eika herkkua ole saatavilla. Tosin silloin sulkee pois myos ajatukset 8-12 sokeripalasta suussa. Puhumattakaan kaikista E-koodin omaavista aineista. Kun paivamaara ylettyy niinkin pitkalle kuin puolen vuoden paahan, ei tuotekaan voi kovin terveellista olla.

Meidan perheessa on kaytossa alemman kuvan vasemman puoleiset jogurtit. Oikein puoleiset on nyt kokeiltu, eivatka ne nayta maistuvan lapsille. Velcute-tuotemerkin jogurtit ovat liian makeita ja Pascualin jogurteissa on hedelmanpalasia. Mies saa syoda hedelman palat ja itse yritan keksia jatkosovellusta makeille jogurteille. Vaihtoehtona on myos lahjoittaa ne talomme yleismies Jantuselle.

9 comments:

Elena said...

Oletko kokeillut tehda jugurttisi itse?

Sooloilija said...

Maustamaton jogurtti on ihan parasta! Sen maku on raikas ja siihen voi lisätä mitä vaan! pidän sitä jääkaapissa myös sen vuoksi, että sitä voi käyttää leivontaankin.

Paevi said...

Herkullisen näköinen tuo ylin kuva!
On varmasti hankalaa asua maassa jossa ei niin paljon tai samanlaisia maitotuotteita kuin Suomessa. Onneksi täällä Hollannissa on ihan hyvät valikoimat, vaikka sitä sokeria useimmista jogurteista runsaasti löytyykin. Mutta maustamattomia myös

Jael said...

Itsekin olen aina eniten pitänyt maustamattomasta jugurtista.Kaikki ne maustetut ovat aina olleet liian makeita mun makuuni. Täällähän on ihan VALTAVA valikoima jugurtteja, mutta senhän sä tiedät, ja valikoima on viimeisen parin vuoden aikana vielä lisääntynyt hurjasti.

pikkujutut said...

Elena, sain vasta Yaelianilta ohjeen, jota taytyy kokeilla.

Sooloilija, onhan se niin tosi hyvaa, etta kyllasty en koskaan. :)

Paevi, maitotuotteet ovat ehkapa se pahin puute,kun meilla rakastetaan jogurttia, rahkaa, raejuustoa, kunnon jaateloa, etc...mutta kesalla ahmimmekin sitten koko vuoden osalta. Kaikkeen tottuu.

Yaelian, joo, muistan.Banaanijuoma oli tyttaren herkkua. Keksinkin juuri yhden postauksen aiheen tahan liittyen :).

Vilijonkka said...

Hahaa, minäkin syön aamiaiseksi msliä ja maustamatonta yogurttia. Ihan paikallista ja taatusti melamiiniä lisämausteena! Että sitten kun kuolen, ei varmaan kaanata polttaa, kun jää sellainen sulanut muoviklöntti kauniin tuhkakasan sijaan...

M'man said...

Meilla samat jugurtti lempparit : maustamaton, siihen voi lisata mita haluaa - ja tarkeinta sen maaran sokeria minka itse haluaa, eika niin paljon kuin jo valmiiksi maustetut ja variaineelliset, jotka eivat suurin osa ole mielstani edes hedelmia nahneetkaan.

M'man said...

ps. ja meilla lapset tykkaavat myos kotona tehdysta ;) En ole vaan taas sita hetkeen tehnyt.

pikkujutut said...

Vilijonkka, meita on kuule monta, joilla jaljelle jaa muoviklontti :).

M'man, kun maustamattoman ystavia on nain paljon, miksikohan niita maustettuja edes tehdaan?
kokeilen tehda itse, kunhan taas saamme jogurttia.Soimme meinaan sen viimeisenkin purkin, mista piti saada alku omalle jogurtille...