9.2.09

suursiivousta kohden


Have nothing in your house
that you don't know
to be useful or
believe to be beautiful.

William Morris
***

Suursiivous on nain julistettu aloitetuksi. Tulee hetkia, jolloin ei nae kuin pinoja, kasoja ja epamaaraisia kekoja. Nain tapahtui pari viikkoa sitten. Pahaksi onneksi flunssa tuli valiin, lapsilla lomapaivia ja homma ei ole edennut ajatusta pidemmalle. Mutta nyt. Vaatekaappeja on siivottu alustavasti, askartelutarvikkeita myos. Nakyyko se missaan ? Ei. Lahjoitettu on jo vaatteita, kirjoja, askartelutarvikkeita muttei se nay missaan tyhjana tilana. Ylimaaraisina pinoina kylla.

Tama vuokra-asuntomme ei anna anteeksi mitaan epasotkua. Pienessa asunnossa kaikki nakyy liiankin hyvin. Tilanne helpottuisi osittain, jos hankkisimme esimerkiksi toisen kirjahyllyn. Mutta. Koska emme ole jaamassa tanne pysyvasti ja takalainen sisustustyyli ei kohtaa omaa makua, on helpompaa jattaa ostamatta. Sillakin uhalla etta kirjapinoja on siella sun taalla. Ja askartelutarvikkeita pursuaa kaappien sisalta.

Koska kaytettavissa on siis tietyt neliot, tietyt kalusteet ja x maara irtonaista tavaraa, tama projekti on tuhoontuomittu ellei jotain kuningasideaa loydy varastosta. Hommassa auttaisi, jos loytaisi itsestaan pienen stylistin tai sisustussuunnittelijan tai martan tai kierratysekspertin. Uinuvat mokomat viela.

Joten urakan voinnee aloittaa kupilla kahvia ja sisustuslehtien selailulla. Sita kuningasideaa etsiessa ja muita persoonia heratellessa. Wish me luck!

12 comments:

Paevi said...
This comment has been removed by the author.
Paevi said...

Lykkya tyko!
Sama homma taalla. Kaikki sailytystilat ovat suurin piirtein taynna. Sitten harmittaa kun mitaan ei loydy. Lapset tehtailevat piirrustuksia liukuhihnalta ja heidan mielestaan kaikki pitaa sailyttaa.
Mutta vahitellen aion siivota kaikki rojukasat, pari on jo tehty.

Omille kesakengille/kasilaukuille keksin oivan sailytyspaikan: loysin kaupasta kauniita pahvilaatikoita, jotka saavat olla sangyn alla. Tiedan nyt ainakin mista etsia kun tulee tarvis...

Eija said...

Aivan ihana kuva! Rakastan Gerberoita, etenkin punaisia, keltaisia ja oransseja.

Tsemppiä suursiivoukseen! Pitäisiköhän itsekin julkistaa siivousaikeensa. Auttaako se? Kasoja tännekin huusholliin kasaantuu, yhä vaan enemmän.

Malla said...

Tsemppiä!

Itsekin harkitsen pikkuhiljaa vaatteiden läpikäymisen aloittamista. Vaatehuone muistuttaa tällä hetkellä... no, ei lainkaan siistiltä vaatehuoneelta. Kun jostain saisi sen innostuksen aloittaa - se tuntuu aina siltä vaikeimmalta vaiheelta!

_hoya_ said...

Tsemppiä! Mä en tee suursiivousta enne kuin on pakko :-)

Sooloilija said...

Sisustuslehtien selailulla on kaikkein paras aloittaa suursiivous! Toimii ainakin omalla kohdallani; tulee mieleen, että 'tuoltakin voisi koti näyttää'..

Sinulle on haaste blogissani, jos siivoukselta ja flunssan läpikäyneenä jaksat miettiä valokuvia ja niihin liittyviä tarinoita.. ;D

Anonymous said...

Samaa ihmettelyä täälläkin - liikaa tavaraa, liian vähän tilaa. Vietin eilisen päivän pähkäilemällä, miten saisin tuupattua ison kasan tavaraa ennestäänkin täysiin kaappeihin. Aikamoista aivojumppaa...

Jael said...

Minäkin rakastan gerberoita! Vaikka muutin vasta loppukesästä ja siis olin jo käynyt läpi tavaroita, on täällä asunnossani tavaroita enemmän kuin kaappitilaa, eli sellainen siivous pitäisi täälläkin tehdä! Tsemppiä siivoukseen...

pikkujutut said...

Paevi, lykkya tyko sinnekin! Oih ja voih niita piirrustuksia.Yhden kasan niita selvitimme jo ennen joulua,toisen kerran ennen kesalomaa..huomasin muuten juuri, etta tassahan olikin selkea jarjestys jo..hyva.

Eija, siita vaan julkistamaan.Tietoa ei ole auttaako mutta ehkapa kannustaa.Gerberoista keltainen on suosikkini,on kuin aurinko :).

Malla, kupponen kuumaa ja sisustuslehdet kateen...Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eiko ?

_hoya_, niinpa, nyt on pakko!

Sooloilija, taisi ne lehdet olla tuskan tuojina..:). Tulen tutkailemaan haastetta.

Killisilma, meilla on ylakaappi, jonne dumpataan kaikkea mutta nyt se on taynna.Joku kun esimerkiksi sailyttaa muuttolaatikoitakin, taitettuina kuitenkin..

Yaelian, aikoinamme oli sama tilanne, isommasta pienempaan ja sama tilanne.Nyt tama kylla jotenkin on karannut kasista,argh. Mutta tsemppilla ja sisulla jos ei muuta.

s a n s k u :) said...

Mullakin on mieleton kipina siivota ja jarkkailla mutta olen edelleen flunssassa. Alkaa niin ottaa paahan myos kaikki kasat ja roinat. Simplify on ihana sana mulle juuri nyt. Kun vaan jo paasisi sita tekemaan ja sitten kun on terve niin malttaisi. :)

Elena said...

Ehdotus: laita ylimaaraiset tavarat pahvilaatikkoon. Sulje ja varastoi. Jos ei tilaa muuaalla niin tee laatikosta poyta tms. Avaa maaramasi ajan (3,6 kuukautta, 1 vuosi) kuluttua. Se mita et ole kaivannut joutaa muuttamaan muualle.

pikkujutut said...

Sansku, simplify, siinapa se sana. Toipumista ja lepoa!

Elena, kiitos vinkista..kehtaanko tunnustaa, etta on jo kaytossa :).Tosin kaikkea ei ole viela poistettu...ehka olisi syyta tehda se ensin.