16.1.09

vieraita

Onneksi on perjantai. Ensimmainen kokonainen kouluviikko takana ja vasymys on tuntuu jasenissa saakka.Tanaan viela tempaisemme saamalla talon tayteen tyttoja. Isosiskon luokkakavereita pikkusiskoineen on tulossa meille leikkimaan.

Eilen illalla kehittelin tarjoilusta jo pienta paniikkia kun tajusin ettei tanaan todellakaan tarjota nakkisampyloita. Lounas, jota olemme yleensa tarjoilleet koulun jalkeisvieraille. Nyt listalta piti ruksata niin sika kuin lehmakin. Aivan hukkaan heitettya energiaa oli se panikoiminen.

Aamupaivalla otin suunnan kohti leipomoa, joka oli onneksi auki, vaikka oli perjantai ja heitin tilauksen tiskiin. Paikalliset pizzat sopivat kaikille ja ovat ne hyviakin ja erityisesti halpoja. Nyt keittiosta leijailee manouchien hurmaava tuoksu. Jalkiruoksi on appelsiinin, omenan ja banaanin palasia. Eikohan nailla evailla jaksa leikkia.

Mutta onneksi joutui miettimaan, silla minusta tuntuu, etta tallaista lounasta tarjotaan meidan vieraille tasta lahtien. On nimittain paljon terveellisempi vaihtoehto kuin nuo hodarit. Ja myos maukkaampi.

6 comments:

mizyéna said...

Kuulostaa mukavalta!

Jael said...

Manouchet kuulostavat tosi hyviltä tarjottavilta, mitä niissä oli päällä?Toivottavasti kaikilla pikkuprinsessoilla oli oikein mukavaa!

pikkujutut said...

Marita, tytoila oli mukavaa ja tama aiti nukahti jo ilta yhdeksalta :).

Yaelian, manoucheissa voi olla paalla juustoa tai sipulitomaattihaketta,lihaan tai sitten zaatar- nimen alla olevissa jotain mausteita ja yrtia mutta just nyt ei tule mieleen mita ne mausteet ovat.Palaan asiaan ;).

Jael said...

Niissä zaatar nimen alla olevissa on kai sitä zaatar maustesekoitusta?Pohjoisessa asuessani ostin joskus arabitoreilta tuoretta zaataria ja laitoin salaattiin.Hyssop kai englanniksi.Rakastan sitä ja mulla on aina sitä kaapissa.

pikkujutut said...

Yaelian no, just sita.Mita mausteita siina on? olen kuullut ne arabiaksi ja hetken muistin kun ne kaannettiin englanniksi ja nyt en kylla enaa muista..
Meidan pikkumies rakastaa myos zaatarmanoucheja. Laitan sinulle kuvaa, jahka seuraavan kerran meilla niita on.Nyt unohdin kuvata.

Jael said...

Tässä siitä enemmän, se onkin ihanaa leivän päällä öljyyn sekoitettuna ja salaateissakin ihan kiva.
http://en.wikipedia.org/wiki/Za'atar