9.1.09

a gift


Tyttaren opettaja saa tyttovauvan tana vuonna. Milloin, sita en tieda. Kahteen eri kertaan olen kysynyt, ja totta puhuen, en muista laskettua aikaa. Kolmatta kertaa en kehtaa kysya. (Tata en ole sitten julkistanut.Muistini toimii edelleen kuin partaveitsi.)

Jostain syysta, olen sita mielta, etta vauva syntyy toukokuussa. Silloin kun taalla on jo lamminta. Silloin kuin aloin virkkaamaan peittoa, olin varma etta vauva syntyy joulukuussa. Joten suurempi ongelma onkin nyt se, etta onko villainen peitto aivan liian lammin lahja, jos siis vauva syntyykin toukokuussa.

Iloinen olen siita, etta kerrankin lahja on valmis, kelle se sitten annetaankaan. Paikkansa se loytaa joka tapauksessa.
***
This is a gift for a baby,which is not born yet. My daughter's teacher is pregnant and I must admit, I just can't remember when the baby is due. Anyway, we have a gift ready.

15 comments:

mizyéna said...

Ihana lahja! Itsetehdyt ovat aina parhaita.

Jael said...

Miten kaunis pikku peitto! Lahjan saaja tulee varmaankin olemaan tosi onnellinen :-)

_hoya_ said...

Onpa ihana! Kylläpä olet ollut aikaansaapa!

HeidiHelmiina said...

Kaunis. Itsetehdyt lahjat ovat kyllä parhaita.

pikkujutut said...

Kiitos kaikille yhteisesti.

Hieman epavarma olen taidoistani viela mutta tyo tekijaansa neuvoo. Toivottavasti olen peittanyt virheet hyvin :).

s a n s k u :) said...

Syntyipa vauva milloin vaan niin varmaan ilahtuvat peitosta. Kesakuumalla voi vaikkapa tuoda varjoa auringolta. :)

Anonymous said...

Suloinen peitto. Tuommoinen on hieno lahja :)

Maria Puotiniemi said...

Voisiko tuohon saada ohjeen? Aivan ihana peitto, tekisi mieleni kokeilla tuollaisen tekemistä, kun vauvoja on viime aikoina putkahdellut lähipiiriin oikein urakalla.

pikkujutut said...

Sansku, toivotaan nain.lattiat ovat kylla kylmia viela toukokuussa mutta paikalliseen tapaan vauva on tuskin koskaan lattialla.Mutta nyt keksin, autoissa on vahankin ilmojen lammittya kylmalaitteet paalla.

Killisilma, kiitos.Juuri asken huomasin etta ylakuvassa on peitto nurinpain...Onneksi ei akkivilkaisulla nay.

Pikkupappi, tama on isoaidin nelio, jota on vain tehty suuremmaksi ja suuremmaksi.Todella helppo tehda. Kun terminologia ei ole hallussa,en uskalla selittaa,voi menna neuvot harhaan. Mutta avainsanalla isoaidin nelio loydat varmasti ohjeen.

Taallakin putkahtelee nyt kevaan mittaan vauvoja, viela on yksi peitto tyon alla ;).

Maria Puotiniemi said...

Isoäidin neliön ohje löytyy kyllä, kiitos vinkistä. Utelisin vielä, minkälaista lankaa käytit ja kuinka paljon sitä suunnilleen kului.

pikkujutut said...

Pikkupappi, voihan nena, eihan minulla ole hajuakaan... 3-3 1/2 puikoilla virkattavaa, kaytossa kolme eri varisavya.Oli jamia ja taisin ostaa pari 100g keraa mutten muista meniko kaikki. Lankakaupassa varmaan osaavat neuvoa. Kaunis tuollaisesta peitosta tulisi myos kirjavana.

Ehka tasta taytyy alkaa hieman kirjaamaan mita menee :).

Kottis said...

Heips!

Kaunis, ajaton peite! Sopisi yllätysvauvallekin. On siinä ollut virkkaamista!:)

Jos sulla on mahdollisuus käyttää valmis peite vaa´alla, niin saat osviittaa langanmenekistä ja jos vielä mittaat peitteen koon, niin ne toimenpiteet kertovat aika paljon samanlaisesta haaveileville. Minun silmään lanka näyttää puuvillalta, olenko oikeassa?!

Hyvää viikonloppua!

mamãe said...

Tosi hieno! Mä en osaa ollenkaan virkata (muuta kuin ketjusilmukkaa...) joten mun silmääni tää on aivan ammattilaisen tuotos. On vaikeaa kuvitella, että joskus saisin virkattua kokonaisen peiton :)

pikkujutut said...

Kottis, kiitos. Tama on ollut pitkaaikainen projekti. Ei siis joka viikko kasissa :).

Vaakaa ei ollut lahettyvilla mutta koko on 85x85 cm. Auttaako?

Kun olisikin puuvillaa..tama on aitoa 100% akryylia :( mutta on kylla lammin, silla lohduttaudun. taaltahan ei villalankoja saa, ja haussa on puuvillalangat,ei loydy aina ja nekin useimmiten sekoitelankoja.

Mamae, no tahan ei sitten tarvitse opetella lisaksi kuin pylvassilmukka (?) ja saat tehtya peiton.Niin ja kiitos.
Suomessa on kesken neliopeitto jo toista vuotta, luulen etta se ei valmistu koskaan ;).

M'man said...

Voi kuinka upea! Lahjan saaja voi ylpeana sitten naytella pienta kapaloon kaarittya kultaansa kauniin peittosi syleilyssa :) Useinhan tallaisista peitoista tulee muistoja tai saattavat jopa tulla uudelleen kaytetyksi monen vuoden paasta lapsen itse saadessaan esikoisensa.

Kaunis lahja!