2.1.09

after the rain

Yksi sateinen paiva on ok, mutta jos sateet jatkuvat maaraamattoman ajan, ne syovat myos kaiken energian. Viime yona lamminta oli ulkona +8 C. Onneksi ensimmainen aurinkoinen, lammin paiva sateiden jalkeen korjaa kaiken.

Auringon myota loytyy energiaa vaikka muille jaettavaksi. Alkaa armoton touhuaminen. Peitot ja tyynyt parvekkeelle kuivumaan. Ovet auki ja kunnon tuuletukset kayntiin. Myos verhot aukaistaan ja ikkunat vedetaan lastalla kuivaksi, jotta jokainen auringonsade paasee lammittamaan asunnon eri nurkkia. Sen jalkeen koko perhe ulos nauttimaan happea, lampiamaan ja liikuttamaan kehoaan.

Onneksi naita paivia ei ole montaa talven aikana. Energiapiikki kun tuo tullessaan myos akkijyrkan pudotuksen energiatasolla.Palautumiseen normaalille tasolle tarvitaan viela toinen aurinkoinen paiva.
***
The first sunny day after rain. The whole house was upsidedown. Doors were open, windows too. Pillows, covers and quilts were drying at the balcony. Needed to get humidity out of the house.

5 comments:

Jael said...

Täälläkin oli tänään aurinkoista harmauden ja sateiden jälkeen, aika viileätä tosin on. Itseasiassa pidän noista sateisista päivistä koska niitä on täällä niin harvoin.

mizyéna said...

Minäkin nautin välillä yhdestä sateisesta harmaasta päivästä silloin tällöin. Silloin ei pölyt näy ja voi käpertyä peiton kanssa sohvalle. Mutta jos seuraavanakin päivänä sataa, alkaa ahdistamaan ja energiavaje on valtava.

s a n s k u :) said...

Ah tuo kuva! Meilla taas on -27C talla hetkella. Ulos ei huvita menna. Autoon mennessa jo jaatyy naama.

mamãe said...

Aurinko monen sadepäivän jälkeen on yhtä juhlaa! Tänään meillä oli tosi aurinkoista ja lämmintä ja pesin sen kunniaksi TOSI paljon pyykkiä. Olinkin sitten alkuillasta ihan sippi :)

pikkujutut said...

Yaelian, jos meilla sataa useampana paivana perakkain, asunto muuttuu kosteaksi ja on todella kylmaa. Kaytossa ei ole kuin kaksi ac:ta..kostean kylmaa, ei hyva!

Mizyena, jep, nain on.

Sansku, nayttaa kuvassa lampimalta kuin on. Toivon teillekin lampimampia keleja.

Mamae, sama taalla, tahtoo paivaunille :)