23.12.08

vastatuulta

Talvipaivanseisauksena se alkoi, talvi. Ulkona meri raivoaa ja aallot lyovat jalkakaytavalle saakka. Vesisade kastelee ylhaalta alas. Tuuli heittelee kasvoille muovipusseja ja mainostauluja.

Sisalla tuuli vinkuu oven nurkassa ja viima loytaa tiensa sisalle pienimmastakin reiasta. Johdot ja kaapelit hakkaavat seinia talon ulkopuolella.Mekkala on melkoinen.

Tana iltana laitamme lammittimen olohuoneeseen, ac:t (oliko oikean nimi suomeksi ilmalampopumppu?) saavat puhaltaa lampoa makuuhuoneisiin. Ensimmaista kertaa tana talvena. Lienee uusi ennatys.

Tanaan alkaa lapsilla myos loma. Sen kunniaksi taidamme kaariytya sohvalle peittojen alle ja katsella projektorilla elokuvaa.
***
Winter is here. It's windy, rainy and cold outside. A good day to watch some movies and stay indoors.

7 comments:

Jael said...

Samoin täällä, kova tuuli ja kylmää. Tosin täällä keskisessä Israelissahan kylmyys ei ole samaa luokkaa kuin mitä se oli asuessani pohjoisessa,jossa viime vuonna asunnon lämpötila joskus näytti plus 9 astetta,siis sisällä..

Hyvää lomaa, Joulua ja toivottavasti ei tule liian kylmää....

Elina said...

Mukavaa ja lämmintä joulua sinulle ja perheellesi! Toivottavasti tuulet ja tyrskyt pysyvät ovien ja ikkunoiden takana. :)

_hoya_ said...

Mä tuun myös sinne teille! Vällyjen alle! Karkaan kotoa.

Hyvää joulua!

mizyéna said...

Kuulostaa mukavalta tuo leffan katsominen. Me harrastetaan samaa paksujen peittojen alla.

Olen kuullut useamman välimeren maissa asuvan sanoneen, ettei tänä vuonna ole tarvinnut alkaa lämmittämään samaan aikaan kuin ennen. Me ei olla vieläkään lämmitetty taloa kuin muutaman kerran lastenhuonetta ennen yöunia. Mutta muuten ei ole ollut kylmä mikä on ihan outoa.

pikkujutut said...

Yaelian, tsekkaammekin aina sen teitin maan saatiedot, ovat lahempana totuutta. Viime vuonna tammikuussa satoi taalla lunta, ja toivon todella ettei tule taas niin kylma, silla silloin sisalampotila tippuu sinne 10 tietamille.
Hyvaa joulua!

Ekub, kiitos samoin.Toistaiseksi viimat ulkopuolella.

_hoya_, tervetuloa vaan mutta suosittelen hieman lampimampaa ajankohtaa :).

Marita, ei mekaan lammitetty kuin lastenhuone :).Ei tullut tarpeksi kylma.Sisalla n. 17,5 astetta, tarkenee kylla.Kaasulampparin kera tuli liian kuuma.:)

mizyéna said...

Heh, kävin kurkkaamassa mittaria ja näyttää tasan 17,5 astetta sisällä :D tosin mittari on tippunut lattialle ja siinä kohtaa saattaa olla viileämpi. Mutta kylmä ei ole vaan hyvin tarkenee.

Lastenhuonetta on lämmitetty iltaisin lähinnä siksi, ettei peitot tahdo pysyä päällä.. peiton alla tarkenee hyvin ilman lämmityksiäkin.

Kirsi Halla-Seppälä said...

Aivan MAHTAVA valokuva! Melkein tunsin suolaiset pärskeet kasvoillani!