11.11.08

a copy


Kavelin eilen jalkani kipeiksi etsiessani vaalean ruskeaa laukkua.Sellaista, johon saa upotettua ihan kaikki.Tekonahkainen kun nahkaista ei taalta saa. Mutta ei loytynyt, ei ensimmaistakaan juuri sellaista laukkua mita tarvitsen. Loytyi kylla Louis Vuittonin kopion kopio mutta sai jaada kauppaan vaikka koko ja vari olisivatkin ollet kohdallaan.

Taannoin paikallisesta pikaruokapaikasta ostamamme lastenannoksen kylkiaisena sai helikopterin lentajineen. Tuttua tuntumpaa muotoa. Ongelmana vain se, etta palat eivat oikein mene paikoilleen. Ei edes hampaita kiristellen.

Kesalla Suomessa kaytiin mm. HS:ssa keskustelua olisiko eraatkin vaarennoslenkkarit sittenkin kannattanut saastaa. Ei olisi, sanon mina. Epailen, etta olisiko ne koskaan loytaneet sinne missa niita olisi ollut hyotya. Mieluummin lammitetaan pari kaupunkia kuin tuetaan kopiomarkkinoita. Markkinahinta Adidaksen vaarennoslenkkareilla kun on talla hetkella yli 20 dollaria. Hyva bisnes siis.

Olen tympaantynyt, kyllastynyt, vasynyt naihin kopion kopiohin. Ainutkertaisia tuotteet kylla ovat, kestavat vain sen yhden kerran tai yhden sesongin. Mutta tama tati tahtookin kestavyytta ja pitkaikaisyytta. Joten taman vuoden ostasittensuomestakunsinneseuraavankerranmenet-listalle lisataan vaaleanruskea iso laukku, maiharikengat... Kokonaan toinen juttu on se, etta kuinka paljon niita sitten tarvitsen, ihan niinkuin todella.

7 comments:

Rouva Nordman said...

Ymmärrän sinua! Itsekään en välitä yhtään kopiosta enkä kopioiden kopioista! Haluan kestävää ja kunnollista, välillä rihkamaakin, mutta en mitään etelästä ostettua "Calvin Klein" t-paitaa.
Suomesta saa muuten hienoja suomalaisia laukkuja. Toivottavasti löydät hyvän, kun tänne saakka pääset :)

pikkujutut said...

Katilein, kiitos ymmarryksesta :).
Kopiokin ehka viela menettelisi, jos olisi hyvin tehty mutta taalla myytava tavara menee reippaasti alle sekundan.On siis sattumaa jos jotain ylipaataan loytaa. Lisaksi kaikkien hinta on naurettavan korkea, hinta-laatusuhde ihan miten sattuu. Pakko odottaa kun ei muutakaan voi, vaikka vahan ottaakin paahan. :)

mizyéna said...

Heh, minullakin on suomesta ostettu kunnon nahkalaukku käsilaukkuna. Täällä kyllä on aitojakin mutta ei niin laadukkaita. Tää on kestänyt jo pitkään kun taas monet paikalliset veskat ovat hajonneet samassa ajassa.

Jael said...

Kopiot tulee aina kalliimmiksi,loppujen lopuksi, koska eivät kestä kuten oikeat.

Olin jo "kadottanut" blogisi, mutta nyt se löytyi taas:)

pikkujutut said...

Marita, minulla on Marimekon kassi mutta nyt olisi jo aika aikuistua :). Loysin kevaalla hyvan mustan ison laukun, jota kaytin koko kesan Suomessa ja...jatin sinne.Nyt se olisi ollut hyva taalla. No, jatkan etsintaa :).

Yaelian, totta on, kunnollinen kestaa aikaa. Kiva, kun loysit :).

Vilijonkka said...

Joo, mua oksettaa kopiot - asun siis väärässä maassa.

pikkujutut said...

Vilijonkka, et ole ainut, joka asuu vaarassa paikassa :)