24.9.08

today


Tanaan alkoi koulu. Kolmen kuukauden loma takana. Mutta ei huolta, neljan koulupaivan jalkeen, onkin jo Eid-al-Fitr,Ramadan paattymisen juhla ja lomaa on ensi viikon loppuun.

8-vuotiaamme aloittaa kolmannen luokan 8 tyton ja 22 pojan ryhmassa. Rayan, tyttaren ystava palasi luokalle. Uutena oppiaineena mukaan tulee nyt ranskan kieli. Arabia jatkuu, samoin historia. Foreign systemissa on nyt kolmois-ja neljasluokkalaiset yhtena ryhmanaan.

5-vuotiaamme aloittaa esikoulun uuden opettajaparin ja uusien luokkakavereiden kera. Viime vuoden KG 1 ryhmat ovat sekoitettu ja vain ulkomaalaiset ovat sailyneet yhtena ryhmana. Onneksi kuitenkin Zeitan ja Adham ovat samassa ryhmassa.Heidan kanssaan leikit sujuivat jo viime vuonna.

Koulun pihalla tytar vain heilautti kattaan ja lahti luokkaansa.Pikkumies otti kadesta kiinni, vei luokkaansa, pyysi viereensa ja hetken palapelia tehtyaan halasi ja sanoi: "Aiti, voit menna nyt. Ma kylla parjaan."

Ja aiti lahti...lenkille.

***
The school started today, just for four days. After Ramadan the kids have four days holidays. Soft start, so we do not complain.

6 comments:

mizyéna said...

Onnea kouluvuodelle. Juuri kyselinkin blogissani noista kieliopinnoista teillä. Eli enkuksiko opiskelevat ja arabia ja ranska lisäkielinä?

Nansku said...

Opiskelu- iloa lapsosille!
Halit täältä koti-suomesta.. :)
Toi ankka on muuten taidolla tehty, olis kiva saada siitä vaikka kipsi- versio. Täällä on nyt pari päivää ollut aurinkoa ja lämpöä n.15 astetta, taisi tulla kesä vielä kerran..

pikkujutut said...

Marita, kiitos samoin. opiskelukielina on englanti ja arabia. Ulkomaalaisilla on foreing system missa treenaavat arabiaa eri tahtiiin kuin paikalliset.Mukana myos paikallisia, jotka paluumuuttajia ja eivat esim. osaa kirjoittaa tai lukea kunnolla.Opiskelevat kylla myos englantia tehokkaammin, joten olen tosi tyytyvainen. Nyt sitten siis se ranska lisana.

Nansku, halit taaltakin.Meilla se + 30 ja kostausprosentit viela kaakossa, joten lampoa riittaa taallakin.Nautinnollisia syyspaivia!

violet said...

KAikkea hyvää koulunalkuun.
Juuri äsken kirjoitin itse siitä, miten tämä syksy on niin [paljon helpompi mun pienemmälle. On paljon parempi olla meillä vanhemmillakin.

pikkujutut said...

violet, olemme varmaan samassa tilanteessa kuin te aiemmin.Mutta taytyy nyt luottaa, etta homma hoituu.

s a n s k u :) said...

Saa nahda paaseeko meidan pikkunen separation anxietysta ennenkuin koulu alkaa. Siennalle on kaikki uusi usein vaikeaa. Uusi sanky on sentaan ollut ihmeen helppo muutos. Hoh. :)