8.7.08

short break

Vajaa viikko ja olemme...

Herkutelleet mummin karjalanpiirakoilla ja mansikkakakulla. Nähneet sukulaisia ja juhlittu rippijuhlissa. Tehty pikaista pikaisempi kierros alennusmyynneissä. Täydennetty kirjavarastoja.Luettu lehtiä ja saatu melkein mediaähky. Syöty jogurttia litrakaupalla, ilman ähkyä.

Tänään olimme kutsuvieraina talon lasten käsikirjoittamassa,ohjaamassa ja näyttelemässä esityksessä Puistokemistien yllätys. Loistava ensi-ilta! Juoni ja toteutus vertaansa vailla.

Sukellus suomiarkeen on tapahtunut suhteellisen kivuttomasti, muutamaa hämmästystä ja kummastusta lukuunottamatta.

Huomenna matka jatkuu kesäsaarelle. Raporttia sieltä myöhemmin.

11 comments:

Sooloilija said...

Kivalta kuullostaa! Pitäisikin tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku.

Mitäs ne olivat ne hämmästykset ja kummastukset? Kiinnostaa..

Elina said...

Hyvää lomaa! :)

Heli said...

Toivottavasti viihdytte Suomessa! Aidot karjalanpiirakat ja mansikkakakku kuulostavat ihanilta!

pikkujutut said...

Sooloilija, mansikkakakku maistui taivaalliselta.
Selkeästi näkyvät luokkaerot,joita ei viime kesänä vielä näkynyt tai en osannut katsoa, keski-ikäistyminen olemuksessa ja puheissa samanikäisillä tuttavilla.Nämä näin alkuun.;)

ekub, kiitos!

Heli, poikamme totesi jo että hän on täällä sitten lumeen tuloon saakka :)

violet said...

"Selkeästi näkyvät luokkaerot,joita ei viime kesänä vielä näkynyt tai en osannut katsoa, keski-ikäistyminen olemuksessa ja puheissa samanikäisillä tuttavilla"...
..tiedätkö...olen nähnyt saman.

Entä pistääkö silmääsi se, miten vetelästi suurin osa kansasta kuin valuuuuuu eteen päin? Kuin hidastetussa filmissä, veltosti.
Tämä on se asia jonka näen joka kesä ensimmäisenä koska se on niin suuri ero. En tiedä olemmeko me suomalaiset aina liikkuneet noin mutta ainakin sen huomaa ellei joka päivä katso.

Sitten kummastelen aina sitä miten lapset saavat tehdä melkein mitä vaan, mennä melkein mihin vaan...sanoa vanhemmilleen mitä vaan.

mizyéna said...

Kuulostaa kivalta. Meiltä on mansikkakakku vielä syömättä.

Olen kiinnittänyt huomiota samaan kuin Violet lasten vapaudessa.

Luokkaeroja en ole huomannut.

Mukavaa kesälomaa!

M'man said...

Kuullostaa erityisen ihanalta. Mukavaa saarimatkaa!

HeidiHelmiina said...

Kesäsaari kuulostaa aika ihanalle, mukavaa lomaa.

Sosiaalisesta epätasa-arvoisuudesta puhutaan ja ollaan huolissaan. Kun itsellä ei ole etäisyyttä, niin en ole selkeästi osannut kiinnittää huomiota tuohon luokkajakoisuuden kehitykseen, mutten yhtään ihmettele, jos näin on käynyt ja kuilut kasvaneet.

Olen aina luullut, että kävelen jotenkin erityisen nopeasti, mutta ehkä se johtuu siitä, että muut valuvat eteenpäin?

Sooloilija said...

Minäkin olen lyhyessä ajassa kiinnittänyt huomiota siihen kuinka yleisesti ottaen lapsilla ei ole kuria ja kunnioitusta, aika monet saavat tehdä mitä vaan..Jotenkin mennään liikaa lasten ehdoilla joka paikassa.

Ja lapsia ei opeteta käyttäytymään ihmisten ilmoilla; eihän sitä nyt joka paikassa voi mellastaa! Tämä Suomi on EHKÄ sellainen Puuhamaa, Tivoli ja Linnanmäki; tuntuu, että kaikki lapset haluavat vaan niihin hillumaan..

Nykyään kun asun kerrostalossa, ja pihalla elämä on vilkasta niin huomaan, että jotkut lapset ovat ihan hukassa..Vanhempia ihmisiä ei kunnioiteta ollenkaan ja heille puhutaan mitä vaan, haistatellaan ja uhkaillaan.. Se on pöyristyttävää.

Tässä nyt tällainen ryöpytys täällä Suomessa asuvalta. Olen kuitenkin joskus asunut vuosia pois Suomesta, siitä ehkä tämä joskus esille puskeva ulkopuolisuuden tunne. TÄmä on vain yksi näkökanta, mutta niin totta. Toinenkin puolihan on olemassa.

Ihmiset tosiaankin liikkuvat aika hitaasti, minäkään en ole mikään sporttijalka, mutta sellainen yleinen hitaus joskus ihmetyttää.

pikkujutut said...

Violet, totta puhuit, tarkkailin nyt kävelytyylejä ja kyllä tämä kansa valuu huono ryhtisesti eteenpäin. Ja kielenkäyttö niin nuorisolla että aikuisilla on p****,v**** ja s*** linjalla. Naiset etenkin tuntuvat harrastavan tuota. Ja suupielet ovat alaspäin..

Marita, karkea yleistys. Ennen spurguja oli tuossa kauppamatkan varrella kolme, nyt jo kymmenkunta. Myös muissa asioissa pieniä viitteitä on tipahdellut.

m'man, kiitos:). Reissu tehty ja huoltotauolla nyt.

Helmiina, tarkastelen näitä havaintojani ja jos johonkin lopputulokseen päädyn tässä epätieteellisessä tutkimuksessani niin laitan postauksen. Ehkä tässä on se, etten oikein tiedä mihin koloon itseni ja perheeni sujauttaisin - emme oikein sovi mihinkään muottiin.Keski-ikäisten eli itsemme ikäisten puheet ovat jotenkin vallan toivottomia.Huominen näyttää yhtä harmaalta kuin tämäkin päivä.

Sooloilija,sitä ulkosuomalaisuutta tämä varmaan on :).Tämä kesä on nyt ensimmäinen jolloin näen asioita uudella tavalla ja ensimmäinen kerta ettei oikein tiedä minne kuuluu ja minne haluaisi kuulua.

Vilijonkka said...

Monien ikäisteni elämä tuntuu hurjalta töissä puurtamiselta ja kotielämä remontilta vain, ihan hurjaa kuultavaa. Olen niin onnellinen kun hyödynsimme tilannetta ja häippäsimme!

Eikä ihmetytä ainoastaan Violetin mainitsema valuva eteneminen, vaan löllö kokonaisolemus, joka korostuu verkkahousujen lököttäessä.

Mutta kolikon toisella puolella on tämä uskomattoman hieno luonto, jota tarvitsen vuosittaisen suurruiskeen.