7.5.08

finnish sisu

Maanataina on vesipäivä. Tällä viikolla jokainen pötikkä oli tyhjänä, sähkö generaattorivirralla. Hikinen ja hengästynyt supervisiiri kolkutti oveamme ja ihmetteli mitä tehdä, kun hissi ei toimi.. Ensin päädyimme jättämään vedet alas mutta sitten iski epäilys. Näinköhän vedet säilyvät ulko-oven vieressä. Tässä vaiheessa vesipojat nostivat kytkintä.
109 askelmaa kertaa kolme, 22,7 litraa kertaa kolme. Ensimmäinen tuli ylös vaivatta, toisen kohdalla piti pysähtyä puuskuttamaan ja kolmannen kohdalla käsivarret huusivat maitohapoilla. Mutta ylös tulivat, suomalaisella sisulla ja naisenergialla. Mies kysyi, oliko järkeä.
***
Tänään on sisua kysytty toisella tavalla. Yleislakon (joka jo siirrettiin toiseen ajankohtaan)pyörteissä on suljettu lentokenttä, lennot peruutettu.Teitä blokattu hiekkakasoin ja poltetuin renkain.Koulut ovat suljettuina, samoin kaupat. Kadut hiljaisina, sotilaita ryhminä liikenneympyröissä. Tämän päivän olemme sisätiloissa ja toivomme huomisen olevan jo normaali arkipäivä.

6 comments:

mizyéna said...

Olisin varmaan tehnyt saman :)

Hurjan kuuloinen yleislakko. Miksi lakkoilevat?

pikkujutut said...

Marita, ensin syynä oli ruoan hinnan korotus,samoin kuin sähkön,öljyn etc..Sitten minimipalkka,joka oli 200 dollaria (eilen hallitus nosti minimipalkan 330, julkiselle puolelle tämän lisäksi 130). Koko ajan taustalla on ollut opposition ja hallituksen keskinäiset erimielisyydet. Maallahan ei ole ollut esim.presidenttiä sitten marraskuun. Nyt lakko jo peruttu mutta eri (poliittiset) ryhmittymät kärhämöivät pääkaupungissa.

Anonymous said...

Oi mikä urakka tuo vesien kanto. Toivottavasti huomenna normaali arki taas koittaa :)

pikkujutut said...

pinja-gloria, se jäi mainitsematta että käsivarret ovat edelleen todella kipeinä.
Meillä jo normaalia, pääkaupunki vielä jännittyneessä tilassa.

Mirja said...

Tulin tänne asti ihmettelemään mikä on äkkilähtökassi ja syykin selvisi. Toivottavasti Libanonin tilanne rauhoittuu pian ja pysyvästi!!!
Paljon kauniita kuvia blogissasi, niissä on aivan ihana valo.

pikkujutut said...

Mirja, toivotaan näin.Juuri nyt ei kyllä taida siltä näyttää.

Jos tässä maassa on jotain hyvää, niin se on tuo auringon valo.