16.5.08

bookmarks


Meillä rakastetaan kirjoja. Lukeminen on pop tässä perheessä. Kolme neljästä sitä jo harrastaa, neljäs opettelee kovasti kirjaimia tunnistaen. Kirjoja ja lehtiä löytyy kolmella, jopa neljällä eri kielellä kielitaidon ylläpitämiseksi. Kaikkiruokaisiakin olemme, melkein, scifi-kirjoja meillä ei taideta lukea..
*
Mies lukee kirjan alusta loppuun, vaihtaa uuteen. Tytär lukee yhtä, aloittaa toista ja katselee kolmatta. Poika katselee ison pinon, uppoutuu omaan maailmaan. Minä, tunnustan, monta erilaista kirjaa pinossa. Etenemistahti erilainen. Toiseen palataan aina vain uudelleen, yksi hotkaistaan, toisen kanssa vetkutellaan,ei haluta päästää irti. Joku hylätään ensimmäisten sivujen jälkeen odottamaan uutta hetkeä.
*
Tosiasia on, kirjanmerkeistä huolimatta, kirjan sivu taitetaan ylhäältä, ihan vain vähän, merkkaamaan lukukohta. Toivottavasti näillä uusilla kirjanmerkeillä tuo tapa poistuisi.
***
We love books and we love to read. We read always and almost everything. I made new bookmarks with our daughter. Just hoping we don't fold a page any more.

10 comments:

mizyéna said...

Ihania! Jokaiselle löytyy oma mieluinen merkki. Voi kun oliskin aikaa ja energiaa väsäillä jotain käsillä.

Sooloilija said...

Olen juuri tullut kirjamessuilta, hui mikä määrä kirjoja ja kirjailijoita; ihana ilmapiiri. Itse luen yleensä kahta-kolmea kirjaa yhtäaikaa, mutta koko ajan luen. Lehtiä myös kasakaupalla..

pikkujutut said...

Marita, ex tempore-juttu oli tuo askrtelu mutta todella mukavaa - piristi sopivasti kotihommien keskellä vaikka sotkua syntyikin ;).

Sooloilija, kirjamessut, olisikin todella mukavaa päästä..

aino said...

joskus tuntuu siltä että rakastan kirjoja vielä enemmän kuin niiden lukemista. erityisesti vanhat kirjat tuoksuvat hyviltä, niitä on myös ihana pyöritellä käsissä.
olet onnellinen, kun sinulla on lukeva perhe. :)

Elina said...

Voi, tykästyin erityisesti tuohon mekko-merkkiin - hienoja! Minä olen sellainen lukija, joka kahmii kirjoja kirjastosta ja välillä kaupoistakin kasoittain ja rakastaa ajatusta lukemisesta, mutta joka on usein aika onneton lukija. Saan harvan kirjan luettua loppuun saakka.

pikkujutut said...

aino, lukevan perheen toinen puoli on se, että kukaan ei kuule mitään kun ovat uppoutuneet toiseen maailmaan ;).

ekub, mekot on minunkin suosikki.
Minä rohmuan Suomessa ollessamme koko vuoden kirjavaraston, luemme niin paljon kun kerkeämme, osa jää auttamatta odottamaan seuraavaa vuotta, jolloin sama kuvio toistuu.

magi said...

Ihanat kirjanmerkit!!!!

pikkujutut said...

magi, kiitos ;)

Anonymous said...

Aivan ihania kirjanmerkkejä! Mulla on aina joku vanha kauppalappu tai muu. Yleensä liian pieni se kirjanmerkki kuitenkin, ja hukkuu ja sitten etsin vimmatusti paikkaa, mihin jäin. Miksiköhän en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että voisi olla ihan oikea ja kauniskin kirjanmerkki siellä välissä?

Krisu

pikkujutut said...

Krisu, meillä aina innostutaan kirjanmerkeistä,käytetään ja sitten vanha tapa palautuu..mutta josko nyt.Nämä ovat olleet tosi näppäriä käyttää.