18.2.08

sleepless

On Friday the earthquake hit again. This time it was stronger ( 5 Richter) leaving behind injured people and damages. It also left a fear. A fear of next time. No one knows when and that's the most scary thing.
Our house has been shaking ever since we moved in. A little tremor every now and then. I didn't pay attention to shaking before. Now I do. At the same time I'm learning not to do so. This is not me, being afraid, so I know this will pass, for sure. Until then I'm using my sleepless nights for making jewels.

Maanjäristys, tuhoisampi, järisytti perjantaina. Ajatusten pitäisi olla jo uudessa mutta mieli on jämähtänyt pelokkaasti paikoilleen. Tiedän, että elämä kantaa. Nyt on vain luotettava siihen. Elämähän on tarkoitettu elettäväksi, ei pelättäväksi. Jotain vanhaa, ehtaa minua on kuitenkin tallella. Jos kerran uni ei tule, ei sitä turhaan sormia pyöritellä. Koruja on syntynyt jo kourallinen. Sopivan hiljaista yöterapiaa.

5 comments:

Vilijonkka said...

Hurjaa, en ole koskaan tuntenut maanjäristystä, mutta lienee melkoisen epämiellyttävä kokemus. Tuo kaunis koru taitaa kuvata tunnelmia.

Tsemppiä.

mizyéna said...

Me oltiin kerran hotellissa kun tuli maanjäristys. Oltiin ainoat, jotka edes poistui talosta jälkijäristyksien pelossa. Hotellin työntekijät vain nauroivat kun hullu suomalainen seisoi passi kourassa tien toisella puolella :D

Ekan järistyksen aikaan en edes tajunnut sen olevan järistys. Istuin betonisella sohvalla ja tuntui kuin joku olisi potkaissut minut siitä lattialle. Pidin itseäni silloin ihan hulluna. Kunnes tuli lisää järistyksiä ja jo tajusin. Pelottavia.

Toivottavasti saat taas nukutuksi ja toivotaan, ettei tule lisää jytinöitä!

pikkujutut said...

Vilijonkka, jos koet,toivottavasti olet tasaisella maalla.Ei ole mukavaa.

Marita, niinhän se meni. Ensimmäinen tuli yöllä,peilit vaan helisi ja ei ehkä tajunnut edes kunnolla. Tämä toinen päivällä,isompana ja talo heilui kunnolla. Mikäs siinä,jos olisi rakennukset varustettu järistyksiä varten mutta kun ei. Ja vielä lisästressi, mies töissä,lapset koulussa,minä kotona. Mutta nyt jo uupumus vallannut ja nukutaan paremmin.

Jennifer said...

Believe in safety, prepare for possibilities, and somewhere in there lies balance, hope, day-to-day living. Your jewelry-making serves all kinds of important needs, whether you wear it or not! But it is beautiful, in any case -- maybe you should keep your creations handy and just slip one on before you go out to see how you feel wearing them. Maybe your own peace and power will come out that way!

pikkujutut said...

Jennifer, thank you. Before these earthquakes I did think believe in safety,be prepared to something else. There was a moment I didn't know what to believe but I'm back on track now ;).