11.10.07

Holiday

(photo by my husband)

It is Eid-al-Fitr (the celebration that marks the end of the holy month of Ramadan). After sunset tonight fasting is over. Tomorrow early in the morning it is time to pray, go to mosque and cemetary. After that it's time to go and visit family and friends. It is time to celebrate.

For us this means no more broken sleep. During the last month we have forced to wake up at 3 am by drums. It is a tradition to wake up everyone just before sun is rising during Ramadan. Well, we didn't eat breakfast, just tried to go back to sleep. I can also go to cafeteria to have a cup of coffee during the day. But now we celebrate as well. Tomorrow is a public holiday (bank holiday). That means a long weekend together.

On Ramadan kuukauden päätösjuhla, al-Fitr. Auringon laskun jälken paastoaminen on loppu.Huomen aamulla on rukouksen aika.Perinteeseen kuuluu myös käynti moskeijassa ja hautausmaalla. Tämän jälkeen perheet ja ystävät kokoontuvat juhlimaan.

Meille tämä merkitsee paluuta normaaliin yöuneen, ei enää pakollisia aamuherätyksiä klo 3.00. Perinteeseen kuuluu herättää ihmiset aamupalalle ennen auringon nousua ja siinä sivussa heräävät kaikki rummunpäristykseen. Mutta on meilläkin syytä juhlia. Huomenna on virallinen vapaapäivä ja meille se tarkoittaa pitkää viikonloppua koko perheen kera.

4 comments:

violet said...

poikien koulun portinvartija juuri iloitsi ääneen jollekin äidille paaston päättymistä. Sanoi että kyllä se ruoka sitten maistuu taas ihanalta!

pikkujutut said...

Violet: Kyllä ruoka näyttää maistuvankin. Ravintoloiden ikkunoiden edestä on poistettu verhot ja nyt uskaltaa yksi jos toinen herkutella päiväsaikaan.Ja illalliset tuntuvat venyvän ja venyvän..

Liivia said...

Siskoni asui juuri muutamia vuosia Dubaissa, sanoi että paikaalliset mähkivät itsensä lähes tilttiin, sitten kun aurinko laskee ja voi syödä. Oikein tekopyhää paastoamista sanon minä.
Tuollaisia kauniita auringonlaskuja olisi kyllä kiva ihailla livenä juuri nyt!

pikkujutut said...

Liivia: Sinä sen sanoit, itse en kehdannut heti ääneen sanoa-osa nimittäin syö ja juo myös päiväsaikaan sisätiloissa kun eihän sitä katon läpi näy...Nämä alkavat olla viime hetkiä nautiskella, talvi alkaa lähestyä.